piatok, 29. júla 2016

Obrátený makový jablčník



Ľahučký, veľmi jemný a vláčny koláčik so skvelou kombináciou maku a jabĺk. Jednoduchý, raz dva spravený a chutí naozaj úžasne :)



potrebujeme:




5 vajcia

200 g kryštálového cukru

100 ml oleja 

150 ml vlažnej vody

270 g polohrubej múky

100 g mletého maku

1 prášok do pečiva


1 kg nastrúhaných jabĺk, môže byť aj viac

vanilkový cukor


postup:

1.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Za stáleho šľahania pridávame olej a vlažnú vodu.

2.
Keď to máme poriadne vyšľahané pridáme po častiach preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme mak



a dôkladne premiešame.

3.
Nastrúhané jablká zbavíme prebytočnej šťavy a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pekne zarovnáme.




Povrch jabĺk posypeme vanilkovým cukrom. Ak máte kyslejšie jablká, môžte do nich primiešať trocha cukru. Ja som nedávala, mala so sladšie jablká a na vrch ide ešte sladká čokoláda.

4.
Na zarovnané jablká nalejeme cesto




a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Veľkosť plechu je 35 x 24 cm.

5.
Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, preklopíme ho a stiahneme papier.



6.
Po vychladnutí som na povrch koláča nastrúhala 2 čokoládové tyčinky ľadové gaštany, ale povrch jablk môžte poliať aj klasickou čokoládovou polevou.



1 komentár:

  1. Ďakujem za recept, koláčik je naozaj veľmi chutný a ešte k tomu aj jednoduchý :). Veľmi fajn ;).

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.