Jemný, veľmi krehký a chutný koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku. Kombináciou perníkového korenia, jemného tvarohu a výraznej slivkovej chuti budete skutočne očarení.
cesto:
470 g polohrubej múky
30 g kakaa
200 g práškového cukru
1 Heru alebo maslo (250g)
2 vajcia
1 perníkový prášok kypriaci
vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor
1.
Z uvedených surovín spracujeme cesto a rozdelíme si ho na polovicu.
2.
Jednu polovicu cesta si dáme na vymastený a múkou posypaný plech. Rukou, alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech.
Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku.
Veľkosť plechu je 34 x 24 cm.
3.
Pripravíme si tvarohovú plnku.
tvarohová plnka:
250 g jemný hrudkový tvaroh
250 g mäkký tvaroh
1 kyslá smotana 200 g
1 žĺtok
100 g práškového cukru
Všetko spolu vymiešame.
4.
Na cesto natrieme tvarohovú plnku, poukladáme na ňu slivky, ktoré mierne zatlačíme.
Z druhej polovice si našúľame pásiky hrubé asi 1 centimeter a ukladáme na plnku.
5.
Pečieme pri teplote 180°C asi 40 - 45 minút, treba to odsledovať, pretože každá rúra pečie ináč.
Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Opět něco nového,vyzkouším.Jí sice peču perník se švestkami,ale bez tvarohu,takže pro mne inovace.Vypadá moc hezky,doufám,že bude tak i chutnat:-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Olga, je naozaj veľmi chutný :)
OdstrániťZaujímavá kombinácia s tým perníkovým práškom...koláčik vyzerá dobre :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Evka, určite skús, je výborný :)
Odstrániť