UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 19. augusta 2016

Perníkový mrežovník s tvarohom a slivkami




Jemný, veľmi krehký a chutný koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku. Kombináciou perníkového korenia, jemného tvarohu a výraznej slivkovej chuti budete skutočne očarení.



cesto:



470 g polohrubej múky


30 g kakaa

200 g práškového cukru

1 Heru alebo maslo (250g)

2 vajcia

1 perníkový prášok kypriaci

vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor


1.

Z uvedených surovín spracujeme cesto a rozdelíme si ho na polovicu.


2.
Jednu polovicu cesta si dáme na vymastený a múkou posypaný plech. Rukou, alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech.



Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku. 
Veľkosť plechu je 34 x 24 cm.

3.
Pripravíme si tvarohovú plnku.


tvarohová plnka:


250 g jemný hrudkový tvaroh

250 g mäkký tvaroh

1 kyslá smotana 200 g

1 žĺtok

100 g práškového cukru


Všetko spolu vymiešame.

4.
Na cesto natrieme tvarohovú plnku, poukladáme na ňu slivky, ktoré mierne zatlačíme.
Z druhej polovice si našúľame pásiky hrubé asi 1 centimeter a ukladáme na plnku.


5.
Pečieme pri teplote 180°C asi 40 - 45 minút, treba to odsledovať, pretože každá rúra pečie ináč.
Po upečení posypeme práškovým cukrom.


4 komentáre:

  1. Opět něco nového,vyzkouším.Jí sice peču perník se švestkami,ale bez tvarohu,takže pro mne inovace.Vypadá moc hezky,doufám,že bude tak i chutnat:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavá kombinácia s tým perníkovým práškom...koláčik vyzerá dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.