Túto skvelú tortičku s jemne máslovým cestom, sviežou tvarohovo-smotanovou plnkou, posiatou mega krehučkými a chrumkavými karamelovými orechami musíte určite vyskúšať. U nás sa stala veľmi rýchlo obľúbenou a to aj vďaka spomínaným krehučkým orechom, ktoré tortu hodia na úplne inú úroveň.
cesto:
200 g kryštálového cukru
120 g Hera maslova
3 vajcia
100 g kyslá smotana
250 g polohrubá múka
40 g kakao
prášok do pečiva
štipka sódy bic.
70 ml mlieka
vanilková esencia
1.
Zmäknutú Heru vymiešame s cukrom, pridáme vajcia a poriadne vyšľaháme. Ďalej pridáme kyslú smotanu a trocha vanilkovej esencie.
2.
Keď to máme dostatočne vymiešané pridáme po častiach suché prísady, ktoré sme spolu zmiešali a preosiali, čiže múku, kakao, prášok do pečiva a sódu bic.
3.
Nakoniec pridáme mlieko a premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy, kde sme spodok vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C asi 40 minút, veľkosť formy je 25 cm.
4.
Po upečení a vychladnutí prekrojíme na polovicu a naplníme plnkou.
plnka:
250 g mascarpone
250 g mäkkého tvarohu, vo fólií, nie vo vaničke
250 ml 33% šľahačkovéj smotany, (...môžte použiť aj dva smotany, no ja som nemala)
4 lyžice práškového cukru
1 stužovač do šľahačky
Mascarpone vymiešame s 3 lyžicami práškového cukru, pridáme tvaroh a premiešame. Miešame len zľahka ale dôkladne, aby sa nám to len pekne spojilo, miešala som iba vidličkou.
Vyšľaháme si smotanu so zvyšnou 1 lyžicou práškového cukru, asi v polovici miešania pridáme stužovač a došľaháme. Šľahačku pridáme po častiach k plnke a pekne spolu premiešame.
5.
Plnku si rozdelíme na polovicu. Jednou polovicou naplníme cesto, druhou polovicou potrieme povrch a ozdobíme.
6.
Povrch posypeme chrumkavými karamelovými orechami a pofŕkame čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.