UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 22. októbra 2016

Jemná čokoládová torta s mascarpone a chrumkavými orechami v karamele





Túto skvelú tortičku s jemne máslovým cestom, sviežou tvarohovo-smotanovou plnkou, posiatou mega krehučkými a chrumkavými karamelovými orechami musíte určite vyskúšať. U nás sa stala veľmi rýchlo obľúbenou a to aj vďaka spomínaným krehučkým orechom, ktoré tortu hodia na úplne inú úroveň.



cesto:


200 g kryštálového cukru

120 g Hera maslova

3 vajcia

100 g kyslá smotana

250 g polohrubá múka

40 g kakao

prášok do pečiva

štipka sódy bic.

70 ml mlieka

vanilková esencia


1.
Zmäknutú Heru vymiešame s cukrom, pridáme vajcia a poriadne vyšľaháme. Ďalej pridáme kyslú smotanu a trocha vanilkovej esencie.

2.
Keď to máme dostatočne vymiešané pridáme po častiach suché prísady, ktoré sme spolu zmiešali a preosiali, čiže múku, kakao, prášok do pečiva a sódu bic.

3.
Nakoniec pridáme mlieko a premiešame. 


Cesto vylejeme do tortovej formy, kde sme spodok vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C asi 40 minút, veľkosť formy je 25 cm.


4.
Po upečení a vychladnutí prekrojíme na polovicu a naplníme plnkou.



plnka:


250 g mascarpone

250 g mäkkého tvarohu, vo fólií, nie vo vaničke

250  ml 33% šľahačkovéj smotany, (...môžte použiť aj dva smotany, no ja som nemala)

4 lyžice práškového cukru

1 stužovač do šľahačky

Mascarpone vymiešame s 3 lyžicami práškového cukru, pridáme tvaroh a premiešame. Miešame len zľahka ale dôkladne, aby sa nám to len pekne spojilo, miešala som iba vidličkou.

Vyšľaháme si smotanu so zvyšnou 1 lyžicou práškového cukru, asi v polovici miešania pridáme stužovač a došľaháme. Šľahačku pridáme po častiach k plnke a pekne spolu premiešame.



5.
Plnku si rozdelíme na polovicu. Jednou polovicou naplníme cesto, druhou polovicou potrieme povrch a ozdobíme.

6.
Povrch posypeme chrumkavými karamelovými orechami a pofŕkame čokoládou. 

Recept ako pripraviť karamelové orechy nájdete, kliknite - TU .



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.