sobota, 22. októbra 2016

Jemná čokoládová torta s mascarpone a chrumkavými orechami v karamele





Túto skvelú tortičku s jemne máslovým cestom, sviežou tvarohovo-smotanovou plnkou, posiatou mega krehučkými a chrumkavými karamelovými orechami musíte určite vyskúšať. U nás sa stala veľmi rýchlo obľúbenou a to aj vďaka spomínaným krehučkým orechom, ktoré tortu hodia na úplne inú úroveň.



cesto:


200 g kryštálového cukru

120 g Hera maslova

3 vajcia

100 g kyslá smotana

250 g polohrubá múka

40 g kakao

prášok do pečiva

štipka sódy bic.

70 ml mlieka

vanilková esencia


1.
Zmäknutú Heru vymiešame s cukrom, pridáme vajcia a poriadne vyšľaháme. Ďalej pridáme kyslú smotanu a trocha vanilkovej esencie.

2.
Keď to máme dostatočne vymiešané pridáme po častiach suché prísady, ktoré sme spolu zmiešali a preosiali, čiže múku, kakao, prášok do pečiva a sódu bic.

3.
Nakoniec pridáme mlieko a premiešame. 


Cesto vylejeme do tortovej formy, kde sme spodok vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175°C asi 40 minút, veľkosť formy je 25 cm.


4.
Po upečení a vychladnutí prekrojíme na polovicu a naplníme plnkou.



plnka:


250 g mascarpone

250 g mäkkého tvarohu, vo fólií, nie vo vaničke

250  ml šľahačkovéj smotany, (...môžte použiť aj dva smotany, no ja som nemala)

4 lyžice práškového cukru

1 stužovač do šľahačky

Mascarpone vymiešame s 3 lyžicami práškového cukru, pridáme tvaroh a premiešame. Miešame len zľahka ale dôkladne, aby sa nám to len pekne spojilo, miešala som iba vidličkou.

Vyšľaháme si smotanu so zvyšnou 1 lyžicou práškového cukru, asi v polovici miešania pridáme stužovač a došľaháme. Šľahačku pridáme po častiach k plnke a pekne spolu premiešame.



5.
Plnku si rozdelíme na polovicu. Jednou polovicou naplníme cesto, druhou polovicou potrieme povrch a ozdobíme.

6.
Povrch posypeme chrumkavými karamelovými orechami a pofŕkame čokoládou. 

Recept ako pripraviť karamelové orechy nájdete, kliknite - TU .



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.