Rýchle, krehučké a jemné koláčiky aj pre zaneprázdnené gazdinky, kedže celková príprava netrvá ani 15 minút.
Túto orechovú plnku používam veľmi často, pretože nie je tak mastná vďaka tomu, že podiel orechov je nahradený piškótami, ktoré dajú plnke aj veľmi jemnú chuť, navyše sa nerozteká, krásne drží tvar a pritom si zachová jemnosť aj šťavnatosť. Výborné sú aj na druhý deň ale obávam sa, že do vtedy nevydržia :)
potrebujeme:
1 lístkové cesto 275 g, použila som kupované chladené
120 g najemno rozmixovaných alebo mletých vlašských orechov
30 g najemno rozmixovaných piškót
cca 100 ml mlieka
2-3 lyžice kryštálového cukru
postup:
1.
Mlieko s cukrom si prevaríme a po častiach ním zalejeme pripravené orechy, premiešame a pridáme piškóty.
Premiešame, nemalo by to byť veľmi husté, pretože po chvíli to mierne nabobtná a ešte zhustne.
2.
Plnku rozotrieme na cesto, nedávame až po okraj.
3.
Cesto stočíme do rolády, vyznačíme si šírku kúskov asi tak 3 cm a niťou ich prerežeme (môžte aj nožom ale ten trocha deformuje tvar).
4.
Slimáčiky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút a po upečení môžme pocukrovať.
Premiešame, nemalo by to byť veľmi husté, pretože po chvíli to mierne nabobtná a ešte zhustne.
2.
Plnku rozotrieme na cesto, nedávame až po okraj.
3.
Cesto stočíme do rolády, vyznačíme si šírku kúskov asi tak 3 cm a niťou ich prerežeme (môžte aj nožom ale ten trocha deformuje tvar).
4.
Slimáčiky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút a po upečení môžme pocukrovať.
Dobrý den, budu zkoušet. Jen asi hloupý dotaz. Než to strčím do trouby, mám to potřít vajíčkem? Děkuji
OdpovedaťOdstrániťJe to na vás, ja som nepotierala ničím.
OdstrániťStará dobrá klasika...Já jen tím vejcem potírám,ale to je detail:-)
OdpovedaťOdstrániťTakéto sa presne vydarili aj mne, sú božské rovnako ako veľmi veľa receptov, ktorými som sa inšpirovala a pecievam ich pomerne často ☺
OdpovedaťOdstrániť