sobota 22. októbra 2016

Krehké a chrumkavé orechy v karamele


Tieto krehučké karamelové orechy sú naozaj neskutočne. Keď som ich prvýkrát ochutnala, tak mi naozaj padla sánka, čakala som že budú tvrdšie a budem si ich musieť najprv pocmúľať :) haha, opak bol pravdou. Sú neskutočne krehučké a chrumkavé, využiť ich môžte akokoľvek či na ozdobu koláčov, alebo len tak pochrumkať ku telke, navyše sú úplne jednoduché na prípravu.





Takže potrebujeme:




50 g orechov

30 g cukru



Postup:



1.
Orechy si nakrájame na ľubovoľnú veľkosť. 

2.
Na teflónovú panvicu si dáme orechy a cukor.



3.
Zapneme sporák a pomaly za stáleho premiešavania, aby sa nám pekne všetky orechy obalili v cukre, miešame pokiaľ sa nám nerozpustí cukor 



a začne pekne hnednúť. 

4.
Ide to dosť rýchlo, keď je cukor pekne roztopený a začína hnednúť, tak to hneď odstavíme aby sa nám karamel neprepálil a príliš nezhorkol. 



Hneď vysypeme na mastný papier, 



orechy oddelíme od seba aby sa nezlepili, lebo vychladnú dosť rýchlo. 

Ešte aby sme nezabudli na panvicu. Akonáhle vysypeme orechy na papier, do panvice nalejeme vodu a za občasného miešania lopatkou, ktorou sme miešali orechy privedieme k varu. Odstavíme, necháme vychladnúť, zvyšný karamel sa nám pekne rozpustí a panvica sa nám veľmi ľahko umyje.
No a to je všetko, môžme chrumkať :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.