piatok, 24. februára 2017

Jednoduchý koláč s cmarom




Krásny deň priatelia. 
Dnes pridávam do mojej blogovej zbierky tento rýchly hrnčekový recept na jemnulinký, nadýchaný a vďaka cmaru aj veľmi vláčny koláč. 
Cmar je obľúbenou ingredienciou pri výrobe pečiva pretože mu dodáva šťavnatosť, jemnosť a výbornú chuť, často sa pridáva aj do palaciniek a rôznych sušienok.




cesto:


4 vajcia

1 a pol hrnčeka kryštálového cukru

1 hrnček oleja

1 a pol hrnčeka cmaru

3 hrnčeky polohrubej múky

2 lyžice kakaa

1 prášok do pečiva

vanilka alebo vanilkový cukor

---------

hrnček 2,5 dl




postup:



1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a postupne aj cmar. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Dôkladne premiešame. 

2.

Vyšľahané cesto




 nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. 


3.

Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút,. Veľkosť plechu 36 x 25 cm.

4.
Po upečení a vychladnutí potrieme alebo ozdobíme šľahačkou. 


Ja som ešte nakoniec posypala chrumkavými orechami v karamele, na ktoré podrobný recept nájdete - kliknite TU .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.