Krásny deň priatelia.
Dnes pridávam do mojej blogovej zbierky tento rýchly hrnčekový recept na jemnulinký, nadýchaný a vďaka cmaru aj veľmi vláčny koláč.
Cmar je obľúbenou ingredienciou pri výrobe pečiva pretože mu dodáva šťavnatosť, jemnosť a výbornú chuť, často sa pridáva aj do palaciniek a rôznych sušienok.
cesto:
4 vajcia
1 a pol hrnčeka kryštálového cukru
1 hrnček oleja
1 a pol hrnčeka cmaru
3 hrnčeky polohrubej múky
2 lyžice kakaa
1 prášok do pečiva
vanilka alebo vanilkový cukor
---------
hrnček 2,5 dl
postup:
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej a postupne aj cmar. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Dôkladne premiešame.
2.
Vyšľahané cesto
nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
3.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút,. Veľkosť plechu 36 x 25 cm.
4.
Po upečení a vychladnutí potrieme alebo ozdobíme šľahačkou.
Ja som ešte nakoniec posypala chrumkavými orechami v karamele, na ktoré podrobný recept nájdete - kliknite TU .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.