UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 5. mája 2017

Koláč z acidka





Jemný, šťavnatý koláčik z acidofilného mlieka, ktorý je hotový raz dva. Koláčik je veľmi jednoduchý ale za to veľmi chutný a hrnčekový recept asi uvíta väčšiná z vás :)




potrebujeme:




4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru


1 hrnček oleja


1 hrnček vlažnej vody


250 ml  acidofilného mlieka


2 a 3/4  hrnčeka polohrubej múky

2 lyžice kakaa


1 kypriaci prášok do pečiva


1 vanilkový cukor

hrnček  2,5 dl




postup:




1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu, olej a postupne aj acidofilné mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 




2.

Vyšľahané cesto si nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Veľkosť plechu 35 x 24 cm.

3.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30-35 minút.

4.
Po vychladnutí s cesta stiahneme papier, povrch natrieme šľahačkovou plnkou a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.



šľahačková plnka:




2 x 250 ml 33% šľahačkovej smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky



Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Smotanu šľahám každú zvlášť, potom ich spojim.







1 komentár:

  1. Koláčik je pekný a takéto rýchle sú veľmi vďačné, rada ich robím.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.