Jemný, šťavnatý koláčik z acidofilného mlieka, ktorý je hotový raz dva. Koláčik je veľmi jednoduchý ale za to veľmi chutný a hrnčekový recept asi uvíta väčšiná z vás :)
potrebujeme:
4 vajcia
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 hrnček oleja
1 hrnček vlažnej vody
250 ml acidofilného mlieka
2 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky
2 lyžice kakaa
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
hrnček 2,5 dl
postup:
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu, olej a postupne aj acidofilné mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne premiešame.
2.
Vyšľahané cesto si nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Veľkosť plechu 35 x 24 cm.
3.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30-35 minút.
4.
Po vychladnutí s cesta stiahneme papier, povrch natrieme šľahačkovou plnkou a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
šľahačková plnka:
2 x 250 ml 33% šľahačkovej smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Smotanu šľahám každú zvlášť, potom ich spojim.
Koláčik je pekný a takéto rýchle sú veľmi vďačné, rada ich robím.
OdpovedaťOdstrániť