UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 1. decembra 2017

Vanilkové rohlíčky





Vanilkové rohlíčky patria medzi moje najobľúbenejšie vianočné pečivo, bez ktorých si Vianoce neviem ani predstaviť. Recept sa u nás dedí z generácie na generáciu a ak ešte stále hľadáte recept na tie najúžasnejšie vanilkové rohlíčky, tak určite vyskúšajte tento. 
Rohlíčky sú neskutočne krehučké, veľmi jemné a rozplývajúce sa na jazyku, ktoré pri pečení krásne držia svoj tvar. Po upečení sú hneď mäkké a krehučké, takže ich môžte piecť na poslednú chvíľu pred sviatkami, no môžte samozrejme aj skôr, svoju jemnosť a krehkosť si zachovajú veľmi dlho. Ak chcete vedieť ako najjednoduchšie, rýchlo a hlavne pekne pripraviť rohlíčky, aby boli všetky krásne rovnaké, tak mrknite do fotopostupu.



cesto:



300 g polohrubej múky

200 g Hery alebo masla

100 g práškového cukru

100 g mletých vlašských orechov

2 žĺtky




postup:



1.

Múku a cukor si preosejeme, pridáme orechy, premiešame, pridáme Heru izbovej teploty, žĺtky a vypracujeme cesto.



2.
Cesto necháme odpočívať aspoň hodinu.


3.
Z cesta si tvoríme rohlíčky, ja to robím tak, že cesto si rozdelím na menšie časti a s každej časti si ušúľam šúľok o hrúbke cca 1 centimetra. Vykrajovačkou na pečivo si odkrajujeme rovnaké dieliky z ktorých tvoríme rohlíčky. Je to jednoduché rýchle a rohlíčky máme pekne  rovnaké. Priemer vykrajovačky je 6 cm.


4.
Rohlíčky si ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie


a pečieme pri teplote 170°C do ružova, asi 20 minút.

5.
Po upečení rohlíčky ešte za tepla obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.