piatok 1. decembra 2017

Vanilkové rohlíčky





Vanilkové rohlíčky patria medzi moje najobľúbenejšie vianočné pečivo, bez ktorých si Vianoce neviem ani predstaviť. Recept sa u nás dedí z generácie na generáciu a ak ešte stále hľadáte recept na tie najúžasnejšie vanilkové rohlíčky, tak určite vyskúšajte tento. 
Rohlíčky sú neskutočne krehučké, veľmi jemné a rozplývajúce sa na jazyku, ktoré pri pečení krásne držia svoj tvar. Po upečení sú hneď mäkké a krehučké, takže ich môžte piecť na poslednú chvíľu pred sviatkami, no môžte samozrejme aj skôr, svoju jemnosť a krehkosť si zachovajú veľmi dlho. Ak chcete vedieť ako najjednoduchšie, rýchlo a hlavne pekne pripraviť rohlíčky, aby boli všetky krásne rovnaké, tak mrknite do fotopostupu.



cesto:



300 g polohrubej múky

200 g Hery alebo masla

100 g práškového cukru

100 g mletých vlašských orechov

2 žĺtky




postup:



1.

Múku a cukor si preosejeme, pridáme orechy, premiešame, pridáme Heru izbovej teploty, žĺtky a vypracujeme cesto.



2.
Cesto necháme odpočívať aspoň hodinu.


3.
Z cesta si tvoríme rohlíčky, ja to robím tak, že cesto si rozdelím na menšie časti a s každej časti si ušúľam šúľok o hrúbke cca 1 centimetra. Vykrajovačkou na pečivo si odkrajujeme rovnaké dieliky z ktorých tvoríme rohlíčky. Je to jednoduché rýchle a rohlíčky máme pekne  rovnaké. Priemer vykrajovačky je 6 cm.


4.
Rohlíčky si ukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie


a pečieme pri teplote 170°C do ružova, asi 20 minút.

5.
Po upečení rohlíčky ešte za tepla obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.