UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 19. septembra 2014

Torta s tvarohovo-kokosovou plnkou






Jednoduchá a nenáročná tortička, ktorou potešíte svojích blízkych pri akéjkoľvek príležítosti. Jemnné kakaové cesto a skvelá tvarohovo-kokosová plnka, ktorá vyhrala nejakú súťaž v Amerike, bude chutiť naozaj každému.



cesto:



4 vajcia


200 g kryštálového cukru

0,7 dl vlažnej vody

0,6 dl oleja

220 g polohubej múky

30 g kakaa

1/2 prášku do pečiva

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov.

 Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. 
Cesto vylejeme do tortovej formy, veľkosť 25 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. 


---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.





plnka:


250 g mäkkého tvarohu

1 kokosový alebo vanilkový puding

0,3 l mlieka

 5-6 lyžíc kryštálového cukru

150 g  Hery alebo masla

1 lyžička vanilkovej esencie (nemusí byť)

5 lyžíc kokosu


Z mlieka cukru a pudingu si uvaríme hustý puding. 


Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a poriadne vyšľaháme s Herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu aby sa plnka nezrazila, pridáme vanilkovú esenciu, tvaroh a ešte dôkladne prešľaháme.


Nakoniec primiešame do plnky kokos.


Cesto si prerežeme na polovicu a pomastíme časťou plnky. Povrch celej torty pomastíme plnkou.

Povrch polejeme čokoládovou polevou a boky obsypeme kokosom.


Nakoniec dozdobíme šľahačkou.





čokoládová poleva:



100 g čokolády na varenie


25 g cery

1 kávovú lyžičku oleja

Čokoládovú polevu si pripravíme rozpustením čokolády, tuku a oleja nad parou alebo na veľmi jemnom plameni.





šľahačka:



250ml  33% smotany 


1 lyžica práškový cukor

1 stužovač do šľahačky

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.

4 komentáre:

  1. Vyzera chutne, vyskusam ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nějak mi nejde do hlavy do těsta 6dl oleje to je přece strašně moc není to chyba?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie je tam chyba, to nie je 6 dl ale 0,6 dl, čiže trocha viac ako pol deci :)

      Odstrániť
  3. Ahoj, prosim ta aku formu si pouzila na tvoju tortu?

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.