UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

pondelok 29. septembra 2014

Čokoládovo-kokosová bábovka


Táto bábovka je úžasne jemná, nadýchaná  a naozaj veľmi chutná. 
Mala som chuť na niečo kakaovo-kokosové, hlavne jednoduché a rýchle. Zobrala som základný recept na bábovku ktorú pečiem stále, vymenila som niektoré ingrediencie a vznikla táto dobrota.




cesto:



4 vajcia

200 g práškového cukru


170 g hladkej múky

1 dl vlažnej vody

0,7 dl oleja - 70 ml

1 prášok do pečiva

1 lyžička vanilkovéj esencie alebo 1 vanilkový cukor

2 lyžice kakaa

3 lyžice kokosu

tuk a polohrubá múka na vymazanie a posypanie formy




postup:



1.
Žĺtky vymiešame do penista s práškovým cukrom. 


2.
Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a vanilkovú esenciu.


3.
Keď je to dostatočne vyšľahané pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a dôkladne premiešame.


4.
Pridáme kokos a znova premiešame.


5.
Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.


6.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou posypanej bábovkovej formy.
Pečieme pri 180°C asi 35 - 40minút.


Ak to robíme kuchynským robotom: 

Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom.


Pridáme vlažnú vodu, olej, vanilkovú esenciu a ešte šľaháme. Po vyšľahaní vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a dôkladne premiešame. 
Nakoniec pridáme kokos a znova premiešame. 
Cesto vylejeme do vymastenéj a múkou posypanéj bábovkovéj formy.

Pečieme pri 180°C asi 35 - 40 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.