Táto bábovka je úžasne jemná, nadýchaná a naozaj veľmi chutná.
Mala som chuť na niečo kakaovo-kokosové, hlavne jednoduché a rýchle. Zobrala som základný recept na bábovku ktorú pečiem stále, vymenila som niektoré ingrediencie a vznikla táto dobrota.
cesto:
4 vajcia
200 g práškového cukru
170 g hladkej múky
1 dl vlažnej vody
0,7 dl oleja - 70 ml
1 prášok do pečiva
1 lyžička vanilkovéj esencie alebo 1 vanilkový cukor
1 lyžička vanilkovéj esencie alebo 1 vanilkový cukor
2 lyžice kakaa
3 lyžice kokosu
tuk a polohrubá múka na vymazanie a posypanie formy
1.
Žĺtky vymiešame do penista s práškovým cukrom.
2.
Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a vanilkovú esenciu.
3.
Keď je to dostatočne vyšľahané pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a dôkladne premiešame.
4.
Pridáme kokos a znova premiešame.
5.
Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
6.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou posypanej bábovkovej formy.
Pečieme pri 180°C asi 35 - 40minút.
Ak to robíme kuchynským robotom:
3 lyžice kokosu
tuk a polohrubá múka na vymazanie a posypanie formy
postup:
1.
Žĺtky vymiešame do penista s práškovým cukrom.
2.
Postupne pridávame vlažnú vodu, olej a vanilkovú esenciu.
3.
Keď je to dostatočne vyšľahané pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a dôkladne premiešame.
4.
Pridáme kokos a znova premiešame.
5.
Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
6.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou posypanej bábovkovej formy.
Pečieme pri 180°C asi 35 - 40minút.
Ak to robíme kuchynským robotom:
Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
Pridáme vlažnú vodu, olej, vanilkovú esenciu a ešte šľaháme. Po vyšľahaní vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a dôkladne premiešame.
Nakoniec pridáme kokos a znova premiešame.
Cesto vylejeme do vymastenéj a múkou posypanéj bábovkovéj formy.
Pečieme pri 180°C asi 35 - 40 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.