piatok, 19. septembra 2014

Jemný ovocný koláč s maslovou posýpkou



Jednoduchý, rýchly, vďaka kysléj smotane veľmi jemný a chutný koláč.  Do koláča  možno použiť akékoľvek šťavnaté sezónne ovocie, ale aj kompót.



cesto:



2 vajcia


1 dl oleja

150 g hladká múka

150 g hrubá múka

150 g práškový cukor

200 ml kyslá smotana

0,5 dl mlieka

1 prášok do pečiva

čerstvé slivky - odkôstkované,  rozpolené      (môže byť aj kompót)



1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, smotanu, mlieko a poriadne došľaháme. 
2.
Do toho vmiešame preosiatú  múku s práškom do pečiva a poriadne premiešame. Cesto vylejeme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Na vrch poukladáme slivky a dáme piecť na 180°C asi 15 minút. 
3.
Po 15 minútach koláč vyberieme, posypeme pripravenou posýpkou a dáme piecť ďalších cca 15 minút. Po upečení môžme ešte posypať práškovým cukrom.


posýpka:


50 g maslo


50 g polohrubá múka

50 g detská krupica

25 g práškový cukor

25 g kryštálový cukor

Z masla, cukru, múky, a krupice si prstami premiešavaním pripravíme posýpku.



2 komentáre:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.