Jednoduchý, rýchly, vďaka kysléj smotane veľmi jemný a chutný koláč. Do koláča možno použiť akékoľvek šťavnaté sezónne ovocie, ale aj kompót.
cesto:
2 vajcia
1 dl oleja
150 g hladká múka
150 g hrubá múka
150 g práškový cukor
200 ml kyslá smotana
0,5 dl mlieka
1 prášok do pečiva
čerstvé slivky - odkôstkované, rozpolené (môže byť aj kompót)
1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, smotanu, mlieko a poriadne došľaháme.
2.
Do toho vmiešame preosiatú múku s práškom do pečiva a poriadne premiešame. Cesto vylejeme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Na vrch poukladáme slivky a dáme piecť na 180°C asi 15 minút.
3.
Po 15 minútach koláč vyberieme, posypeme pripravenou posýpkou a dáme piecť ďalších cca 15 minút. Po upečení môžme ešte posypať práškovým cukrom.
posýpka:
50 g maslo
50 g polohrubá múka
50 g detská krupica
25 g práškový cukor
25 g kryštálový cukor
Z masla, cukru, múky, a krupice si prstami premiešavaním pripravíme posýpku.
nepadne ovocie na dno? :)
OdpovedaťOdstrániťmne nepadlo :)
Odstrániť