1.
Recept je na 30-35 stredne veľkých hrušiek.
2.
Pripravíme si 4 l studenej vody a 2 lyžičky kyseliny citrónovej, zamiešame.
3.
Umyté hrušky ošúpeme, prekrojíme na štvrťky, vyberieme jadrovník, zdrevnatelé časti a dáme ich do pripravenej studenej vody aby nám nezhnedli.
4.
Pripravíme si nálev na hrušky.
3 l vody
1 kg kryštálového cukru
1 a 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej, necháme prevrieť.
Necháme mierne vychladnúť a ešte horúcim zalievame hrušky.
5.
Do pripravených čistých skleničiek dáme koliesko olúpeného citrónu, ukladáme pripravené hrušky, zalejeme horúcim nálevom a uzatvoríme.
6.
Do kompótu môžeme pridať klinčeky, kúsok škorice alebo badián.
Sterilizujeme 25 minút pri 85 °C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.