Veľmi jemné a vláčne muffinky. Je to veľmi jednoduchý a nenáročný hrnčekový recept a fakt stojí za to ho vyskúšať. Recept mám od talianskej youtuberky Laura Vitale a od kedy som ho prvýkrát vyskúšala iné nepečiem, samozrejme niekedy vymením nejaké ingrediencie, ale základ je vždy rovnaký. Na mojom blogu ich nájdete už zopár, napr. kliknite TU alebo TU alebo TU .
Na muffiny budeme potrebovať:
1 hrnček cukru ( ja dávam kryštál lebo ho šľahám v kuchynskom robote, ak šľaháte ručne môžte dať práškový )
1 vajce
1 hrnček mlieka
1 a pol hrnčeka múky, polohrubá+hladká, miešam 50:50
1/4 hrnčeka kakaa
1 lyžička práškovej kávy espresso
100 g masla
1/4 lyžičky soli
1/2 lyžičky sódy bic.
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička vanilkovéj esencie alebo vanilkový cukor
hrnček používam 2,5 dl
postup:
Vyšľaháme si zmäknuté maslo s cukrom a vajíčkom.
Medzitým si do druhej misy pripravíme múku, kakao, prášok do pečiva, sódu bic., kávový prášok, soľ a všetky tieto suché prísady premiešame.
K vyšľahanému maslu s vajíčkom pridáme vanil. esenciu a mlieko, premiešame a do toho po častiach pridávame suché prísady.
Všetko dôkladne premiešame a naplníme pripravené papierové košíčky, ktorými sme vystlali muffinovú formu.
Pečieme 20 minút pri 180°C.
Recept je asi na 15 kusov.
vanilkovo-mliečny krém:
300 ml mlieka
1 vanilkový puding
2 lyžice kryštálového cukru
125 g Hery alebo masla
1 malé salko v tube 75 g - Condé, kupujem v Kauflande
Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme.
Nakoniec pridáme salko a ešte došľaháme.
Do muffiniek vydlabeme mierne z vrchu striedku, naplníme a ozdobíme muffinky krémom.
Na čoko bonbóny budeme potrebovať:
Z vydlabaného muffinkového cesta a zo zvyšnej plnky si spravíme čoko bonbóny.
Takže, zmiešame zvyšné cesto, pridáme trocha zvyšnej plnky, trocha džemu, trocha granka, kokos alebo orechy, pridať môžme hocičo podľa chuti, nakoniec na zahustenie pridávam strúhanku, tá dá bonbónom špecifickú chuť ktorú mám veľmi rada. Z cesta si vytvarujeme guľky.
Guľky oblejeme čokoládou, necháme stuhnúť a dáme do papierových košíčkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.