potrebujeme:
600 g zemiakov
4 lyžice hladkej múky
300 g polohrubej múky
soľ
250 g bryndze
100 g slaniny
50 g masla
pažítka
postup:
1.
Očistené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a premiešame. Pridáme hladkú a polohrubú múku. Záleží aj od kvality zemiakov, či obsahujú veľa vody. Ak sa nám zdá cesto riedke, zahustíme ho ešte podľa potreby múkou do požadovanej konzistencie. Malo by byť trocha hustejšie, ale nie príliš.
2.
Vymiešame vláčne cesto, ktoré pretlačíme cez haluškár do vriacej vody. Premiešame, necháme až nám vyplávajú na povrch, znížime teplotu a krátko povaríme.
3.
Uvarené halušky scedíme, vložíme do misy a polejeme roztopeným maslom. Pridáme bryndzu, premiešame, posypeme nakrájanou a vyškvarenou slaninou.
4.
Pred podávaním pridáme pažítku a ja mám ešte rada trocha posypať zvyšnou bryndzou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.