UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

utorok 14. apríla 2015

Rýchly tvarohový závin s višňami



Rýchly závin z listového cesta, je to síce z kupovaného cesta, ktorý nie je až taký dobrý ako domáci, ale keď chcete niečo rýchle ku kávičke tak postačí. Dosť veľa záleží skôr od tvarohu, ten je najlepší domáci alebo farmársky, pretože ten nezvykne vytiecť.


1 listové cesto 300 g

300 g tvarohu ( miešala som hrudkový a mäkký tvaroh)

2 lyžice práškového cukru

1 žĺtok do tvarohu 

višňový kompót  (odkôstkovaný v sladkom náleve, kupujem v  Lidli, značka HARVIN, tie sú najlepšie, sladučké a chrumkavé)

1 žĺtok na potretie


1.
Tvaroh zmiešame s cukrom a so žĺtkom. Vymiešaný tvaroh navrstvíme na cesto, nie úplne na stred ale tak, aby jedná časť cesta, tá ktorá bude narezaná na vrchu bola širšia. 

2. 
Na tvaroh uložíme odkvapkané višne. Ak máte radi sladšie, tak pocukrujte aj višne, pretože celkový závin nie je veľmi sladký. Na širšej strane cesta narežeme zárezy, okraj potrieme žĺtkom a opatrne prehneme jednu časť cesta.

3.
Potom prehneme vrchnú narezanú časť cesta, predné okraje prehneme na hor a povrch závinu potrieme rozšľahaným žĺtkom. 

Odporúčam dať na klasický mastný papier, pretože ten čo sa predáva s cestom nie je dobrý na pečenie, čiže dáme na plech vystlaný mastným papierom a dáme piecť do vyhriatej rúry, pri teplote 190°C 35 - 40 minút.

4.
Upečený závin necháme vychladnúť, potom ho pocukrujeme a narežeme.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.