piatok 3. apríla 2015

Smotanovo-ovocné kocky


Veľmi  jemný zákusok z dôb môjho detstva, ktorý je vďaka svojej úžasnej chuti stále obľúbený.

cesto:

6 vajcia
6 lyžíc cukru
6 lyžíc hladkej múky

želé:

8 plátkov želatiny ( dr. Oetker)
500 ml jahodového kompótu
200 ml vody
3 lyžice cukru
4 tegliky šľahačkovéj smotany (33%)
2 vanilkové cukry

postup:

1.
Bielky s práškovým cukrom vyšľaháme, vmiešame žĺtky a nakoniec zľahka zapracujeme múku.
Cesto rozotrieme na vymastený múkou posypaný plech (36x26cm) a upečieme do ružova (180°C).

2.
Kompót aj so šťavou rozmixujeme. Želatinu zalejeme vodou, potom ju vyžmýkame a pridáme k jahodám.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vmiešame do nej jahody so želatínou.

3.
Masu vylejeme na vychladnuté cesto, rovnomerne ju rozotrieme a dáme stuhnúť do chladničky.

4.
Vrch vychladnutého koláča zalejeme tortovou želatínou.
  

Želatínu si pripravíme podľa návodu a keď začne tuhnúť zalejeme ňou koláč.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.