Veľmi jemný zákusok z dôb môjho detstva, ktorý je vďaka svojej úžasnej chuti stále obľúbený.
cesto:
6 vajcia
6 lyžíc cukru
6 lyžíc hladkej múky
želé:
8 plátkov želatiny ( dr. Oetker)
500 ml jahodového kompótu
200 ml vody
3 lyžice cukru
4 tegliky šľahačkovéj smotany (33%)
2 vanilkové cukry
postup:
postup:
1.
Bielky s práškovým cukrom vyšľaháme, vmiešame žĺtky a nakoniec zľahka zapracujeme múku.
Cesto rozotrieme na vymastený múkou posypaný plech (36x26cm) a upečieme do ružova (180°C).
2.
Kompót aj so šťavou rozmixujeme. Želatinu zalejeme vodou, potom ju vyžmýkame a pridáme k jahodám.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vmiešame do nej jahody so želatínou.
3.
Masu vylejeme na vychladnuté cesto, rovnomerne ju rozotrieme a dáme stuhnúť do chladničky.
4.
Vrch vychladnutého koláča zalejeme tortovou želatínou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.