sobota, 13. júna 2015

Jemná maslová limetková bábovka




Ku krásnemu víkendu patrí aj úžasná bábovka. Túto úžasne jemnú, veľmi vláčnu a mäkučku bábovku si určite upečte, keď ju ochutnáte hneď si ju zamilujete. Svoju mäkkosť a vláčnosť si táto bábovka zachová veľmi dlho, až pokiaľ sa nezje :-)



cesto:



4 vajcia

220 g kryštálového cukru


200 g masla


1,5 dl mlieka (150 ml)


300 g polohrubej múky


1 prášok do pečiva


1 limetku


postup:



1. 
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme zmäknuté maslo a za stáleho šľahania pridáme mlieko a limetkovú šťavu z 1 limetky, poriadne prešľaháme.

2.

Ďalej pridáme  preosiatú múku s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme nastrúhanú kôru z 1 limetky.


3.
Cesto vylejeme do vymazanej a múkou posypanéj bábovkovej formy.


4.
Pečieme pri teplote 175°C asi 35-40 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.