Veľmi jemný, chutný šľahačkovo-banánový zákusok, jednoduchý a nenáročný na prípravu.
cesto:
5 vajcia
200 g kryštálového cukru
5 lyžíc vlažnej vody
5 lyžíc oleja
175 g hladkej múky
25 g kakaa
1/2 prášku do pečiva
Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.
Po jednom postupne všľaháme žĺtky, po lyžiciach olej a vlažnú vodu.
Zľahka vmiešame preosiatu múku, zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.
Rozmer plechu je 35 x 25 cm.
plnka:
2-3 banány
2 x 250 ml 33% smotany, čiže pol litra šľahačkovej smotany
250 g mascarpone 82%
1 tyčinku Margot s banánovou príchuťou alebo obyčajnú (100 gramovú)
5 lyžíc práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
citrónovú šťavu na pokvapkanie banánov
Vyšľaháme si šľahačku.
2 x 250 ml 33% smotany
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
Smotany šľahám každú zvlášť a potom ich spojím.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
2.
V druhej mise si vymiešame mascarpone s 3 lyžicami práškového cukru a po
častiach do toho vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Banány si pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nám v koláči nezhnedli.
1/3 plnky natrieme na upečený korpus, poukladáme nakrájané banány a natrieme zvyšnú plnku.
S plnkou treba pracovať rýchlejšie alebo pokiaľ si naukladáme banány na plnku, tak zatiaľ si plnku uložíme do chladničky.
4.
Na vrch šľahačkovéj plnky postrúhame 1 tyčinku Margot.
wow
OdpovedaťOdstrániťYwett, sú veľmi chutné, určite odporúčam
Odstrániť