potrebujeme:
750 g bravčové kare
zavárané paradajky alebo paradajkový pretlak
200 g šunky, najlepšie zaúdenej alebo nejakú prosciutto
200 g tvrdého plátkového syra
2 cibule
1 papriku
horčicu
mrazenú brokolicu (kupujem v Kauflande)
olej
koreniny- soľ, čierne korenie, mletá sušená červená paprika
postup:
1.
Mäso si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a namažeme horčicou. Na to poukladáme plátok šunky, plátok syra, nakrájanú papriku a brokolicu. Brokolicu netreba rozmrazovať, stačí umyť vodou a nakrájať na menšie kúsky. Takto pripravené mäso zvinieme, obtočíme a stiahneme poriadne niťou.
2.
Do hrnca si dáme trocha oleja, závitky sprudka opečieme s každej strany, aby sa nám mäsko stiahlo. Závitky vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita, stíšime oheň a pridáme sušenú červenú papriku, premiešame a hneď vrátime závitky. Zalejeme vodou, pridáme soľ a za občasného premiešania dusíme asi pol hodinu. Po pol hodine pridáme zavárané paradajky (alebo pretlak) a varíme ďalšiu pol hodinu.
3.
Čiže celková doba varenia je 1 hodina. Po tej hodine závitky vyberieme, šťavu vymixujeme ponorným mixerom a dochutíme. Pred podávaním odstránime zo závitkov obtočenú niť.
4.
Ako prílohu som podávala slovenskú ryžu.
Pripravujem ju takto:
Do hrnca si dáme asi 3 lyžice oleja, vysypeme naň slovenskú ryžu, osolíme a opražíme ju do ružova, asi tak 5 minút.
Po 5 minútach slovenskú ryžu zalejeme studenou vodou, premiešame zarovnáme povrch, vody by malo byť asi tak, aby voda bola 1 a pol cm nad povrchom ryže.
Ryžu zakryjeme a dáme piecť do rúry asi 25- 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.