UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 5. júna 2015

Šťavnaté bravčové závitky s brokolicou, slovenská ryža




Aj keď bravčové závitky nerobím často, tak tieto občas rada pripravím, pretože vďaka brokolici sú veľmi šťavnaté a preto sme si ich obľúbili. 



potrebujeme:


750 g bravčové kare

zavárané paradajky alebo paradajkový pretlak

200 g šunky, najlepšie zaúdenej alebo nejakú prosciutto

200 g tvrdého plátkového syra

2 cibule

1 papriku

horčicu

mrazenú brokolicu (kupujem v Kauflande)

olej

koreniny- soľ, čierne korenie, mletá sušená červená paprika



postup:


1. 
Mäso si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a namažeme horčicou. Na to poukladáme plátok šunky, plátok syra, nakrájanú papriku a brokolicu. Brokolicu netreba rozmrazovať, stačí umyť vodou a nakrájať na menšie kúsky. Takto pripravené mäso zvinieme, obtočíme a stiahneme poriadne niťou.


2.
Do hrnca si dáme trocha oleja, závitky sprudka opečieme s každej strany, aby sa nám mäsko stiahlo. Závitky vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita, stíšime oheň a pridáme sušenú červenú papriku, premiešame a hneď vrátime závitky. Zalejeme vodou, pridáme soľ a za občasného premiešania dusíme asi pol hodinu. Po pol hodine pridáme zavárané paradajky (alebo pretlak) a varíme ďalšiu pol hodinu.

3.
Čiže celková doba varenia je 1 hodina. Po tej hodine závitky vyberieme, šťavu vymixujeme ponorným mixerom a dochutíme. Pred podávaním odstránime zo závitkov obtočenú niť.

4.
Ako prílohu som podávala slovenskú ryžu.
Pripravujem ju takto:

Do hrnca si dáme asi 3 lyžice oleja, vysypeme naň slovenskú ryžu, osolíme a opražíme ju do ružova, asi tak 5 minút. 

Po 5 minútach slovenskú ryžu zalejeme studenou vodou, premiešame zarovnáme povrch, vody by malo byť asi tak, aby voda bola 1 a pol cm nad povrchom ryže.

Ryžu zakryjeme a dáme piecť do rúry asi 25- 30 minút. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.