piatok, 3. júla 2015

Šťavnaté kuracie v syre


Jednoduchý, rýchly recept na úžasne šťavnaté a veľmi chutné mäsko. Použila som kuracie prsia, ale výborné je to aj z vykostených stehien.



500 g kuracích pŕs (z jedného väčšieho kurčaťa)
250 g tvrdého syra, eidam 45% 
200 ml smotana (10% alebo 33%)
soľ, korenie podľa chuti aké máte radi
vajíčko
múka

1.
Kuracie prsia si nakrájame na rezne (6 rezňov) osolíme, okoreníme (neklepeme), necháme pár minút postáť. Medzitým nastrúhame do misy 1/2 syra, na to poukladáme rezne, ktoré predtým obalíme v hladkej múke a vo vajíčku. Na vrch zasypeme druhou 1/2 postrúhaného syra a podlejeme troškou vody, tak asi pol deci, viac nie.


2.
Pekáč prikryjeme a pečieme cca 3/4 hodinu pri teplote 220 °C. Potom odokryjeme, prilejeme smotanu a dáme ešte zapiecť na 15 minút.


3.
Ako prílohu som podávala varené nové zemiaky na masle.


3 komentáre:

  1. Prvýkrát som si dopriala samozrejme hojnú porciu syra..co bola chyba 😆..teraz dodrzujem presný recept..a je to veľmi chutná večera 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prosim aku smotanu si použila?
    Dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.