UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 24. júla 2015

Pečené mäsové gule so syrom na zelenine



Jednoduchý recept na výborné a veľmi chutné jedlo, ktoré si pripravíte v jednom pekáči.


na gule potrebujeme:

600-700 g mletého bravčového mäsa
1 vajíčko
1 väčšia cibuľa
2 staršie rohlíky
asi 1 dl mlieka
200 g tvrdého postrúhaného syra, eidam 45%
soľ, čierne korenie, provensálské korenie alebo iné korenie podľa chuti
strúhanka

na pečenie pod mäso budeme ešte potrebovať:

olej
vodu
1 papriku 
2 cibule
5 paradajky alebo 1 väčšiu plechovku zaváraných paradajok, ja používam                                                tieto, ktoré kupujem v Lidli 
                                                                                  

1.
Rohlíky si pokrájame na menšie kocky zalejeme mliekom. Mäso okoreníme, pridáme vajíčko, najemno pokrájanú cibuľu a premiešame. Namočené rohlíky vyžmýkame rukou od mlieka, pridáme k mäsu a ešte pridáme najemno nastrúhaný syr, dôkladne premiešame.

2.
Z takto pripraveného mäsa tvarujeme gule, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Zo 600 g mäsa mi vyšlo 8 stredne veľkých gúľ.
3.
Do pekáča si dáme olej asi tak 1 dcl, uložíme gule a dáme ich zapiecť nezakryté na 15 minút pri teplote 220 °C, aby sa nám mäsko stiahlo a ostalo šťavnaté. Po 15 minútach pekáč vyberieme, zalejeme ich vriacou vodou asi tak do polovice výšky gúľ, pridáme na väčšie kusy nakrájanú zeleninu, pekáč zakryjeme prikrývkou alebo alobalom a dáme piecť na 30 minút.

Po 30 minútach pekáč odokryjeme a takto odokryte zapečieme ešte 15 minút.
Medzi tým, ako sa nám mäso pieklo pripravíme si nejakú prílohu a môžeme podávať. 






1 komentár:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.