cesto:
5 vajcia
250 g kryštálového cukru
1 dl vlažnéj vody
1 dl oleja
280 g polohrubéj múky
30 g kakaa
1/2 prášku do pečiva
Bielka s cukrom vyšľaháme do veľmi tuha.
V druhej mise si vymiešame žĺtky s olejom, netreba to veľmi šľahať, len vymiešať aby sa to spojilo. Vymiešane žĺtky postupne po častiach vmiešavame do vyšľahaných bielkov.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.
Rozmer plechu je 37 x 27 cm. Pečieme pri 180°C asi 30 minút.
plnka:
600 ml mlieka
2 vanilkové pudingy
5 lyžíc kryštálového cukru
100 g opražených, najemno nasekaných alebo mletých lieskových orieškov
200 g masla
Do mlieka dáme cukor a pudingy, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2.
Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky
a ešte došľaháme.
3.
Plnku natrieme na vychladnutý korpus.
4.
Necháme poriadne vychladiť a na vrch polejeme čokoládovú polevu.
čokoládová poleva ganache:
200 ml smotany na šľahanie (mala by byť 33%, ale ja som použila 31%)
100 g čokolády na varenie
1 lyžička masla
Smotanu privedieme k varu, odstavíme pridáme polámanú čokoládu, maslo a poriadne premiešame.
Za občasného miešania mierne vychladíme a keď začína mierne hustnúť nalejeme na plnku.
Skvelé na čokoládovej poleve genache je to, že keď ju dáte na koláč nikdy nestuhne tak, že sa vám bude pri krájaní lámať, ale bude vždy jemné vláčna.
VYZERA UZASTNE
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Simona, bol naozaj výborný
OdstrániťĎakujem za ďalší skvelý receptík, jednoduchý ale výborný zákusok, v rodine zožal veľký úspech.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, som veľmi rada že vám zákusok chutil.
OdstrániťĎakujem za pekný komentár, veľmi ma teší že vám zákusok chutil, tak ako aj nám
OdpovedaťOdstrániťTakto niako sa robia aj jadranske rezy len na vrch ide slahacka a nie cokolada.A tiez je to vyborny zakusok:-)
OdpovedaťOdstrániťAno jadranské rezy poznám a tiež ich mám na blogu
Odstrániťprosim Vás chcela by som si vytlačit tento recept a vyskušat ako to v skutočnosti vyzera aj chuti Dakujem
OdpovedaťOdstrániťPre tlač stlačte ctrl + P
OdpovedaťOdstrániť