piatok, 23. októbra 2015

Bublanina troch chutí



Neskutočne jemná, nadýchaná a šťavnatá bublanina s úžasnou kombináciou troch chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku. Veľmi jednoduchý, hrnčekový recept. Mám viac receptov na bublaninu, čo sa týka cesta, ale tento mám najradšej.


CESTO:

4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru

1 hrnček mlieka alebo vody

1 hrnček oleja

3 hrnčeky polohrubej múky

1 kypriaci prášok do pečiva



maková plnka: 

100 g mletého maku
100 ml vriaceho mlieka
50 g práškového cukru


tvarohová plnka:

250 g mäkký tvaroh (vo vaničke)
3 lyžice práškového cukru.


lekvárová plnka:


Slivkový lekvár, množstvo od oka, najlepší je domáci. Kedže ja domáci nemám, tak si ho kupujem v Lidli, ten sa mi osvedčil najviac.




POSTUP:
1.

Tvaroh si vymiešame s 3 lyžicami práškového cukru.
2.
Pripravíme si makovú plnku. Zomletý mak si zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme vriacím mliekom. Dôkladne premiešame a necháme mierne vychladnúť.
3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme mlieko a postupne aj olej. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 

4.

Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Malou lyžičkou si ukladáme do cesta pripravený tvaroh, makovú plnku a lekvár.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút, ale treba to sledovať, každá rúra pečie inač. Veľkosť plechu 36x26 cm.




4 komentáre:

  1. Zdena Chalupová13. novembra 2015, 9:59

    Velmi ráda zkouším vaše recepty, dnes jsem si vybrala bublaninu a je skvělá. Další u nás velmi oblíbený- je tvarohový zákusek s margotkou. Děkuji vám za inspiraci :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.