Neskutočne jemná, nadýchaná a šťavnatá bublanina s úžasnou kombináciou troch chutí, ktorá sa rozplýva na jazyku. Veľmi jednoduchý, hrnčekový recept. Mám viac receptov na bublaninu, čo sa týka cesta, ale tento mám najradšej.
4 vajcia
2 hrnčeky kryštálového cukru
1 hrnček mlieka alebo vody
1 hrnček oleja
3 hrnčeky polohrubej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
maková plnka:
100 g mletého maku
100 ml vriaceho mlieka
50 g práškového cukru
tvarohová plnka:
250 g mäkký tvaroh (vo vaničke)
3 lyžice práškového cukru.
lekvárová plnka:
Slivkový lekvár, množstvo od oka, najlepší je domáci. Kedže ja domáci nemám, tak si ho kupujem v Lidli, ten sa mi osvedčil najviac.
POSTUP:
1.
Tvaroh si vymiešame s 3 lyžicami práškového cukru.
2.
Pripravíme si makovú plnku. Zomletý mak si zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme vriacím mliekom. Dôkladne premiešame a necháme mierne vychladnúť.
3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme mlieko a postupne aj olej. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame.
4.
Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Malou lyžičkou si ukladáme do cesta pripravený tvaroh, makovú plnku a lekvár.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút, ale treba to sledovať, každá rúra pečie inač. Veľkosť plechu 36x26 cm.
Zaujímavá bublanina....
OdpovedaťOdstrániťEvi, je úžasna :)
OdstrániťVelmi ráda zkouším vaše recepty, dnes jsem si vybrala bublaninu a je skvělá. Další u nás velmi oblíbený- je tvarohový zákusek s margotkou. Děkuji vám za inspiraci :-)
OdpovedaťOdstrániťZdenka, ja vám ďakujem za krásny komentár :)
Odstrániť