štvrtok 22. októbra 2015

Smotanové margot rezy



cesto:


2 vajcia
1 hrnček cukru
1 hrnček mlieka
250 ml šľahačkovéj smotany
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
100 g čokolády margot




postup:

1.
Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme mlieko, smotanu a ešte došľaháme. Ďalej po častiach pridávame preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pridáme nastrúhanú čokoládovú tyčinku margot, poriadne premiešame.

2.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vystlali mastným papierom a pečieme pri teplote 180°C asi 20-25 minút. Veľkosť plechu je 34x24 cm.

3.
Po upečení a vychladnutí natrieme na cesto tvarohovú plnku a povrch posypeme opraženými, najemno nasekanými lieskovými orieškami.


Tvarohová plnka:



250 g mäkký polotučný tvaroh vo vaničke
3 lyžice práškového cukru

2 x 250 ml  33% smotany čiže pol litra

2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

1.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich postupne pridám k tvarohu.

V mise si vymiešame tvaroh s 3 lyžicami práškového cukru a po 

častiach do toho jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku.




 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.