štvrtok, 15. októbra 2015

Kuracie mäso na slaninke so šampiňónmi


Výborné, chutné mäsko na slaninke a kedže som mala trocha šampiňónov, tak som ich k nemu zakomponovala. Keď nemáte radi huby, tak kľudne šampiňóny vynechajte, mäsko je výborné aj bez nich, len na slaninke.

500 g kuracie prsia
150 g údenej slaniny
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
šampiňóny cca 330- 500 g, nakrájané na väčšie kúsky
koreniny - soľ, čierne korenie, sušená červená mletá paprika, provensálske korenie
olej 
citrónová šťava

1.
Slaninu nakrájame na menšie kúsky a začneme ju pražiť, pokiaľ nám pustí masť. Ak mate malo masti, tak pridáme ešte pod mäsko trocha oleja.
2.
K slanine pridáme nakrájané mäso, okoreníme a opečieme do biela.

3.
Pridáme nakrájanú cibuľu, rozotretý cesnak 
a pri stálom miešaní pražíme pár minút, pokiaľ nemáme cibuľku do sklovita.
4.
Následne pridáme nakrájané šampiňóni a pražíme asi 5 minút, pokiaľ sa nescvrknú.
5.
Stíšime oheň, pridáme mletú červenú papriku a krátko opražíme na slabom plameni asi 1 minútu, dávame pozor aby nám paprika nezhorkla.

6.
Podlejeme vodou a dusíme pokiaľ mäsko nezmäkne (cca 15-20 minút). Množstvo vody záleží na tom, koľko chcete omáčky.
7. 
Nakoniec si šťavu zahustíme hladkou múkou.
V troche vody rozmiešame hladkú múku  a nalievame do šťavy postupne a za stáleho miešania. Medzi aplikáciou každej dávky dodržiavame asi 30 sekundové pauzy, aby sme zistili koľko sa nám šťava zahustila.
Takto zahustenú šťavu varíme ešte asi 5 minút, aby sa nám múka dostatočne prevarila.
Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.




3 komentáre:

  1. Vyzerá to výborne, tá kombinácia môže byť ozaj chutná, určite vyskúšam. Pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Evka, určite vyskúšaj, bolo to výborné

      Odstrániť
  2. s takym perfektnym rozpisom pripravy receptu som sa este nestretla.perfektne.dakujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.