Výborné, chutné mäsko na slaninke a kedže som mala trocha šampiňónov, tak som ich k nemu zakomponovala. Keď nemáte radi huby, tak kľudne šampiňóny vynechajte, mäsko je výborné aj bez nich, len na slaninke.
500 g kuracie prsia
150 g údenej slaniny
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
šampiňóny cca 330- 500 g, nakrájané na väčšie kúsky
koreniny - soľ, čierne korenie, sušená červená mletá paprika, provensálske korenie
olej
citrónová šťava
1.
Slaninu nakrájame na menšie kúsky a začneme ju pražiť, pokiaľ nám pustí masť. Ak mate malo masti, tak pridáme ešte pod mäsko trocha oleja.
2.
K slanine pridáme nakrájané mäso, okoreníme a opečieme do biela.
3.
Pridáme nakrájanú cibuľu, rozotretý cesnak
a pri stálom miešaní pražíme pár minút, pokiaľ nemáme cibuľku do sklovita.
4.
Následne pridáme nakrájané šampiňóni a pražíme asi 5 minút, pokiaľ sa nescvrknú.
5.
Stíšime oheň, pridáme mletú červenú papriku a krátko opražíme na slabom plameni asi 1 minútu, dávame pozor aby nám paprika nezhorkla.
6.
Podlejeme vodou a dusíme pokiaľ mäsko nezmäkne (cca 15-20 minút). Množstvo vody záleží na tom, koľko chcete omáčky.
7.
Nakoniec si šťavu zahustíme hladkou múkou.
V troche vody rozmiešame hladkú múku a nalievame do šťavy postupne a za stáleho miešania. Medzi aplikáciou každej dávky dodržiavame asi 30 sekundové pauzy, aby sme zistili koľko sa nám šťava zahustila.
Takto zahustenú šťavu varíme ešte asi 5 minút, aby sa nám múka dostatočne prevarila.
Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou.
Vyzerá to výborne, tá kombinácia môže byť ozaj chutná, určite vyskúšam. Pekný deň.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Evka, určite vyskúšaj, bolo to výborné
Odstrániťs takym perfektnym rozpisom pripravy receptu som sa este nestretla.perfektne.dakujem.
OdpovedaťOdstrániť