piatok, 18. novembra 2016

Čokoládová kocka


Ahojte priatelia, prednedávnom som videla na FB v malom krátkom videu, skvelú vychytávku  na  jednoduchú čokoládovo-šľahačkovú plnku a samozrejme som to musela hneď vyskúšať. 
Rozmýšľala som aké cesto k tomu upiecť a rozhodla som sa pre toto neskutočne jemné, šťavnaté čokoládovo-jablkové cesto, ktoré úplne zbožňujem. Nakoniec z toho vznikol tento úžasný šťavnatý zákusok, plný čokoládovéj chuti. Zákusok je navyše veľmi rýchly a nenáročný na prípravu, čo je pre mňa niekedy dosť podstatné.
Určite mi dajte do komentárov pod receptom vedieť, či  ste ho skúsili upiecť a ako vám chutil, pretože nám chutil naozaj neskutočne :)



cesto:


100 g Hera maslova

250 g kryštálový cukor

3 vajcia

250 g polohrubá múka

1 prášok do pečiva

40 g kakaa

3 nastrúhané jablká, celková váha nastrúhaných jabĺk je cca 330 g 

50 ml mlieka



postup:



1.
Heru vymiešame s cukrom do peny, hera musí mať minimálne izbovú teplotu.
Postupne pridávame vajcia a dôkladne prešľáhame.

2.
Pridáme nastrúhané jablka




a premiešame. Ďalej po častiach pridáme preosiaté a spolu zmiešané suché prísady, čiže múku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme mlieko a dôkladne prešľahame.



3.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný mastným papierom. Veľkosť plechu 32 x 22, ale môžte aj použiť aj trocha väčší.

4.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.

5.
Po vychladnutí natrieme čokoládovou šľahačkou.




čokoládová šľahačka:


2 x 250 ml  33% smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
1 balíček  25 g čokoládovy nápoj v prášku

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Smotany šľahám každú zvlášť a potom ich spojím. Nakoniec vsypeme čokoládový prášok



a ešte trocha prešľaháme.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.