Ahojte priatelia, prednedávnom som videla na FB v malom krátkom videu, skvelú vychytávku na jednoduchú čokoládovo-šľahačkovú plnku a samozrejme som to musela hneď vyskúšať.
Rozmýšľala som aké cesto k tomu upiecť a rozhodla som sa pre toto neskutočne jemné, šťavnaté čokoládovo-jablkové cesto, ktoré úplne zbožňujem. Nakoniec z toho vznikol tento úžasný šťavnatý zákusok, plný čokoládovéj chuti. Zákusok je navyše veľmi rýchly a nenáročný na prípravu, čo je pre mňa niekedy dosť podstatné.
Určite mi dajte do komentárov pod receptom vedieť, či ste ho skúsili upiecť a ako vám chutil, pretože nám chutil naozaj neskutočne :)
cesto:
100 g Hera maslova
250 g kryštálový cukor
3 vajcia
250 g polohrubá múka
1 prášok do pečiva
40 g kakaa
3 nastrúhané jablká, celková váha nastrúhaných jabĺk je cca 330 g
50 ml mlieka
postup:
1.
Heru vymiešame s cukrom do peny, hera musí mať minimálne izbovú teplotu.
Postupne pridávame vajcia a dôkladne prešľáhame.
2.
Pridáme nastrúhané jablka
a premiešame. Ďalej po častiach pridáme preosiaté a spolu zmiešané suché prísady, čiže múku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme mlieko a dôkladne prešľahame.
3.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný mastným papierom. Veľkosť plechu 32 x 22, ale môžte aj použiť aj trocha väčší.
4.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.
5.
Po vychladnutí natrieme čokoládovou šľahačkou.
čokoládová šľahačka:
2 x 250 ml 33% smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
1 balíček 25 g čokoládovy nápoj v prášku
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Smotany šľahám každú zvlášť a potom ich spojím. Nakoniec vsypeme čokoládový prášok
a ešte trocha prešľaháme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.