piatok, 25. novembra 2016

Orechové rožky fúkané



Tradičné vianočné orechové rožteky, krehučké, úžasne jemné a rozplývajúce sa na jazyku.
U nás sú veľmi obľúbené a preto na vianoce nesmú nikdy chýbať.




cesto:



250 g práškového cukru

100 g polohrubej múky

125 g mletých vlašských orechov

125 g Hery maslovej

trocha prášku do pečiva - cca 1 zarovnaná čajová lyžička, ale radšej menej ako viac




postup:



1.
Preosejeme si múku, cukor, prášok do pečiva, pridáme orechy, Heru a vypracujeme cesto.

2.
Cesto necháme chvíľu odpočívať, pri izbovej teplote cca 1-2 hodiny.

3.
Formičky si môžte vymazať ale nemusíte, po upečení idú krásne samé von. Cesto vtlačíme do formičky zarovno s okrajom, pretože pečením sa nafúkne a vnútri ostane duté.

4.
Pečieme pomaly pri teplote 150 °C do ružova 20-25 minút. Počas pečenia neotvárame rúru. 
Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, asi tak 3-5 minút a rožky vyklopíme.

Foto v reze:


7 komentárov:

  1. Prosím to nafúknutie funguje aj s práškom do pečiva? Poznám to len so sódou bikarbónou. Ďakujem
    ZdenkaS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme sú krásne duté, sódu neznášam, používam prášok do pečiva, na fotke je pekne vidieť že sú guľaté a pekne nafúknute. Zajtra pripojím foto rezu.

      Odstrániť
  2. Dajú sa zameniť orechy s kokosom? Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mohla by som vás poprosiť o recept aj na kokosové duté rožky? Ďakujem Anka

      Odstrániť
  3. Dajú sa zameniť orechy s kokosom? Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.