streda 16. novembra 2016

Medvedie labky




Krehké tradičné vianočné koláčiky, kto by nepoznal tieto úžasné medvedie labky. Existuje množstvo receptov a tento je môj osvedčený, tak možno niekoho inšpirujem :)


cesto:



200 g Hera maslova alebo maslo

270 g polohrubá múka

100 g mleté vlašské orechy

150 g práškový cukor

30 g kakao

2 žĺtky

trocha mletej škorice

3 pomleté klinčeky

trocha nastrúhanéj citrónovej kôry



postup:



1.
Múku, cukor, kakao, preosejeme do misy, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. 

2.
Cesto necháme odpočinúť  minimálne hodinu.

3.
Prichystáme si plechy a vymastíme formičky roztopeným maslom. Idú pekne von aj bez mastenia, mám to vyskúšané, ale ja aj tak mastím.

4.

Z cesta si pripravíme guľôčky, alebo len tak trháme kúsky, ktoré veľmi jemne omúčime a omúčenou stranou vkladáme cesto do formičiek.
V strede urobíme miernu jamku.




5.
Pečieme pri teplote 170°C asi 15-20 minút.

Po upečení necháme asi 5 minút vychladnúť a ešte za horúca 
koláčiky vyklopíme z formičiek jemným buchnutím formičky o plech.


6.

Po vychladnutí obalíme v práškovom cukre alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie a chuti.



4 komentáre:

  1. Dobre by mi padli k tej kávičke čo práve pijem :) Výborné a ako píšeš existuje veľa receptov. Ja mám veľmi podobný tomu tvojmu podľa ktorého ich robím len bez kakaa...Už sa u vás doma "zvianočnieva"?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Evka,tak trošička, kľudne daj recept alebo odkaz na tie tvoje, rada sa pozriem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. medvedie dlapky som robila na vianoce a boli výborné priam fantastické !!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.