streda 16. novembra 2016

Medvedie labky




Krehké tradičné vianočné koláčiky, kto by nepoznal tieto úžasné medvedie labky. Existuje množstvo receptov a tento je môj osvedčený, tak možno niekoho inšpirujem :)


cesto:



200 g Hera maslova alebo maslo

270 g polohrubá múka

100 g mleté vlašské orechy

150 g práškový cukor

30 g kakao

2 žĺtky

trocha mletej škorice

3 pomleté klinčeky

trocha nastrúhanéj citrónovej kôry



postup:



1.
Múku, cukor, kakao, preosejeme do misy, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. 

2.
Cesto necháme odpočinúť  minimálne hodinu.

3.
Prichystáme si plechy a vymastíme formičky roztopeným maslom. Idú pekne von aj bez mastenia, mám to vyskúšané, ale ja aj tak mastím.

4.

Z cesta si pripravíme guľôčky, alebo len tak trháme kúsky, ktoré veľmi jemne omúčime a omúčenou stranou vkladáme cesto do formičiek.
V strede urobíme miernu jamku.




5.
Pečieme pri teplote 170°C asi 15-20 minút.

Po upečení necháme asi 5 minút vychladnúť a ešte za horúca 
koláčiky vyklopíme z formičiek jemným buchnutím formičky o plech.


6.

Po vychladnutí obalíme v práškovom cukre alebo ozdobíme podľa vlastnej fantázie a chuti.



2 komentáre:

  1. Dobre by mi padli k tej kávičke čo práve pijem :) Výborné a ako píšeš existuje veľa receptov. Ja mám veľmi podobný tomu tvojmu podľa ktorého ich robím len bez kakaa...Už sa u vás doma "zvianočnieva"?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Evka,tak trošička, kľudne daj recept alebo odkaz na tie tvoje, rada sa pozriem.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.