Ahojte všetci, toto mäsko ktoré dnes pridávam milujú všetky vekové kategórie, od najmladšieho až po najstaršieho, pretože mäsko je neskutočne jemné a rozplývajúce sa na jazyku. Nič zložité, nenáročné na suroviny, naozaj jednoduché, rýchle a neeeskutočne dobré.
potrebujeme:
cca 1 kg bravčové kare, môže byť aj krkovička
2-3 cibule
maslo
bylinky podľa chuti, ja som dala rozmarín
soľ, korenie, mletá červená paprika
hladká múka
olej
postup:
1.
Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, jemne posypeme červenou paprikou, obalíme v hladkej múke, prebytočnú múku otrepeme a sprudka krátko orestujeme z každej strany. Dávame pozor aby sme si výpek neprepálili, pretože ho budeme ešte potrebovať.
2.
Výpek z mäsa zalejeme vodou a nalejeme ho do pekáča. Pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu, posypeme bylinkami podľa chuti a na to uložíme mäso. Podlejeme ešte vodou, asi tak do polovice výšky mäsa. Na každý kúsok mäsa dáme plátok masla,
pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 200°C 40 minút. Potom pekáč odkryjeme a odkryté pečieme ešte 15 minút.
3.
Podávala som to so zemiakovým pyré a marinovanou mrkvou.
Recept na marinovanú mrkvu nájdete, kliknite - TU.
Je to další vynikajúci recept :) dakujeme
OdpovedaťOdstrániť