UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 3. marca 2017

Maslové rezne na cibuli



Ahojte všetci, toto mäsko ktoré dnes pridávam milujú všetky vekové kategórie, od najmladšieho až po najstaršieho, pretože mäsko je neskutočne jemné a rozplývajúce sa na jazyku. Nič zložité, nenáročné na suroviny, naozaj jednoduché, rýchle a neeeskutočne dobré.





potrebujeme:



cca 1 kg bravčové kare, môže byť  aj krkovička

2-3 cibule


maslo

bylinky podľa chuti, ja som dala rozmarín

soľ, korenie, mletá červená paprika

hladká múka

olej




postup:



1.
Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, jemne posypeme červenou paprikou, obalíme v hladkej múke, prebytočnú múku otrepeme a sprudka krátko orestujeme z každej strany. Dávame pozor aby sme si výpek neprepálili, pretože ho budeme ešte potrebovať.




2.
Výpek z mäsa zalejeme vodou a nalejeme ho do pekáča. Pridáme na prúžky nakrájanú cibuľu, posypeme bylinkami podľa chuti a na to uložíme mäso. Podlejeme ešte vodou, asi tak do polovice výšky mäsa. Na každý kúsok mäsa dáme plátok masla,





pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 200°C 40 minút. Potom pekáč odkryjeme a odkryté pečieme ešte 15 minút.

3.
Podávala som to so zemiakovým pyré a marinovanou mrkvou.
Recept na marinovanú mrkvu nájdete, kliknite - TU.


1 komentár:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.