Svieži, šťavnatý zákusok inšpirovaný svetoznámym nápojom Piña Colada.
Veľmi vláčne, mäkučké kokosové cesto len z dvoch vajíčok, svieža tvarohovo-šľahačková plnka bez masla s ananásom a ananásovým želé. Zákusok je neskutočne jemný a chutný, takže priatelia určite vyskúšajte, odporúčam a určite dajte vedieť dole do komentárov ako vám chutil.
cesto:
2 vajcia
1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
150 ml oleja
2 hrnčeky mlieka
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 hrnček kokosu - 100 g
veľkosť hrnčeka - 2,5 dl
postup:
1.
Vajcia s cukrom šľaháme do peny, za stáleho šľahania pridávame olej a mlieko.
2.
Ďalej po častiach pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.
3.
Nakoniec pridáme kokos
a premiešame.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Veľkosť plechu 36 x 24 cm.
4.
Po vychladnutí cesto prevrátime, papier stiahneme a natrieme tvarohovo-šľahačkovú plnku.
tvarohovo-šľahačkovú plnka:
250 g mäkký polotučný tvaroh - nie vo vaničke
3 - 4 lyžice práškového cukru
2 x 250 ml 33% šľahačkovej smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Smotanu šľahám každú zvlášť, potom ich postupne pridám k tvarohu.
V mise si vymiešame tvaroh s 3-4 lyžicami práškového cukru a po
častiach do toho jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku.
5.
Pripravenú plnku natrieme na vychladnuté cesto a dáme vychladiť, aby sme mali studenú plnku a želatína nám príliš nestekala pri zalievaní.
6.
Pripravíme si ananásové želé na ktoré budeme potrebovať:
ananásové želé:
1 veľký ananásový kompót
cukrárenské želé na 500 ml tekutiny extra silné s agarom
voda
Ananás si necháme poriadne odkvapkať. Odkvapkanú šťavu si zmiešame s vodou a želé si pripravíme podľa návodu na obale.
7.
Odkvapkaný ananás poukladáme na vychladenú plnku,
okolo plnky si dáme nejaké zábrany s tvrdého papiera alebo alobalu, aby nám želé pri zalievaní ananásu nestekalo. Polotuhým želé zalejeme ananás a dáme vychladiť.
Super, vyzkouším :-).
OdpovedaťOdstrániťNech sa vydarí a chutí :)
OdstrániťKrásne rezy...mám podobný recept ale cesto je obyčajné piškótové, páči sa mi to tvoje s kokosom, určite stojí za vyskúšania. Pekný deň
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Evka, určite vyskúšaj, tá kokosová chuť a vôňa v tomto zákusku stojí naozaj za to :)
OdstrániťVčera som ho robila, musím povedať, že to kokosové cesto je úplne TOP! Koláč zožal fakt veľký úspech, určite sa hodí hlavne na leto, kedy je teplo a čo iné by si čloek dal rád, ako studený koláč? :D Ja som to robila do tortovej formy, lebo mi to príde lepšie a hlavne nemám malý pekáč, len veľké :D Inak recept je super, škoda, že sa sem nedá dať fotka, inak by som ho sfotila :) Určite budem piecť aj iné koláče z tvojej stránky, si veľmi šikovná!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za recenziu, nie ja ale ty si šikovná. Veľmi ma teší, že zákusok chutil a ešte raz vďaka za komentár ani nevieš ako si ma ním potešila. Takéto komentáre sú pre blogera tou najcennejšou odmenou a ja si ich veľmi cenním <3 Svoju fotku môžeš pridať na moju FB stránku Recepty a inšpirácie & Raspberrybrunette https://www.facebook.com/raspberrybrunette/ alebo do mojej FB skupinky Recepty a rady do kuchyne
Odstrániťhttps://www.facebook.com/groups/1595932413976098/ , budem veľmi vďačná.