UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 17. marca 2017

Rezy Pina Colada



Svieži, šťavnatý zákusok inšpirovaný svetoznámym nápojom Piña Colada.
Veľmi vláčne, mäkučké kokosové cesto len z dvoch vajíčok, svieža tvarohovo-šľahačková plnka bez masla s ananásom a ananásovým želé. Zákusok je neskutočne jemný a chutný, takže priatelia určite vyskúšajte, odporúčam a určite dajte vedieť dole do komentárov ako vám chutil.




cesto:


2 vajcia


1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru


150 ml oleja 

2 hrnčeky mlieka


2 hrnčeky polohrubej múky


1 prášok do pečiva


1 hrnček kokosu - 100 g



veľkosť hrnčeka - 2,5 dl



postup:



1.

Vajcia s cukrom šľaháme do peny, za stáleho šľahania pridávame olej a mlieko.

2.

Ďalej po častiach pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.

3.

Nakoniec pridáme kokos 



a premiešame.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Veľkosť plechu 36 x 24 cm.

4.

Po vychladnutí cesto prevrátime, papier stiahneme a natrieme tvarohovo-šľahačkovú plnku.





tvarohovo-šľahačkovú plnka:


250 g mäkký polotučný tvaroh - nie vo vaničke

3 - 4 lyžice práškového cukru

2 x 250 ml 33% šľahačkovej smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky


Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Smotanu šľahám každú zvlášť, potom ich postupne pridám k tvarohu. 


V mise si vymiešame tvaroh s 3-4 lyžicami práškového cukru a po 
častiach do toho jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku.


5.
Pripravenú plnku natrieme na vychladnuté cesto a dáme vychladiť, aby sme mali studenú plnku a želatína nám príliš nestekala pri zalievaní.

6.
Pripravíme si ananásové želé na ktoré budeme potrebovať:


ananásové želé:


1 veľký ananásový kompót 

cukrárenské želé na 500 ml tekutiny extra silné s agarom

voda



Ananás si necháme poriadne odkvapkať. Odkvapkanú šťavu si zmiešame s vodou a želé si pripravíme podľa návodu na obale.

7.
Odkvapkaný ananás poukladáme na vychladenú plnku, 



okolo plnky si dáme nejaké zábrany s tvrdého papiera alebo alobalu, aby nám želé pri zalievaní ananásu nestekalo. Polotuhým želé zalejeme ananás a dáme vychladiť.




6 komentárov:

  1. Krásne rezy...mám podobný recept ale cesto je obyčajné piškótové, páči sa mi to tvoje s kokosom, určite stojí za vyskúšania. Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Evka, určite vyskúšaj, tá kokosová chuť a vôňa v tomto zákusku stojí naozaj za to :)

      Odstrániť
  2. Včera som ho robila, musím povedať, že to kokosové cesto je úplne TOP! Koláč zožal fakt veľký úspech, určite sa hodí hlavne na leto, kedy je teplo a čo iné by si čloek dal rád, ako studený koláč? :D Ja som to robila do tortovej formy, lebo mi to príde lepšie a hlavne nemám malý pekáč, len veľké :D Inak recept je super, škoda, že sa sem nedá dať fotka, inak by som ho sfotila :) Určite budem piecť aj iné koláče z tvojej stránky, si veľmi šikovná!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za recenziu, nie ja ale ty si šikovná. Veľmi ma teší, že zákusok chutil a ešte raz vďaka za komentár ani nevieš ako si ma ním potešila. Takéto komentáre sú pre blogera tou najcennejšou odmenou a ja si ich veľmi cenním <3 Svoju fotku môžeš pridať na moju FB stránku Recepty a inšpirácie & Raspberrybrunette https://www.facebook.com/raspberrybrunette/ alebo do mojej FB skupinky Recepty a rady do kuchyne
      https://www.facebook.com/groups/1595932413976098/ , budem veľmi vďačná.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.