piatok, 17. marca 2017

Rezy Pina Colada



Svieži, šťavnatý zákusok inšpirovaný svetoznámym nápojom Piña Colada.
Veľmi vláčne, mäkučké kokosové cesto len z dvoch vajíčok, svieža tvarohovo-šľahačková plnka bez masla s ananásom a ananásovým želé. Zákusok je neskutočne jemný a chutný, takže priatelia určite vyskúšajte, odporúčam a určite dajte vedieť dole do komentárov ako vám chutil.




cesto:


2 vajcia


1 a 1/2 hrnčeka kryštálového cukru



150 ml oleja 


2 hrnčeky mlieka


2 hrnčeky polohrubej múky


1 prášok do pečiva


1 hrnček kokosu - 100 g



veľkosť hrnčeka - 2,5 dl



postup:



1.

Vajcia s cukrom šľaháme do peny, za stáleho šľahania pridávame olej a mlieko.

2.

Ďalej po častiach pridáme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.

3.

Nakoniec pridáme kokos 



a premiešame.
Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Veľkosť plechu 36 x 24 cm.

4.

Po vychladnutí cesto prevrátime, papier stiahneme a natrieme tvarohovo-šľahačkovú plnku.





tvarohovo-šľahačkovú plnka:


250 g mäkký polotučný tvaroh - nie vo vaničke

3 - 4 lyžice práškového cukru

2 x 250 ml 33% šľahačkovej smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky


Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Smotanu šľahám každú zvlášť, potom ich postupne pridám k tvarohu. 


V mise si vymiešame tvaroh s 3-4 lyžicami práškového cukru a po 
častiach do toho jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku.


5.
Pripravenú plnku natrieme na vychladnuté cesto a dáme vychladiť, aby sme mali studenú plnku a želatína nám príliš nestekala pri zalievaní.

6.
Pripravíme si ananásové želé na ktoré budeme potrebovať:


ananásové želé:


1 veľký ananásový kompót 

cukrárenské želé na 500 ml tekutiny extra silné s agarom

voda



Ananás si necháme poriadne odkvapkať. Odkvapkanú šťavu si zmiešame s vodou a želé si pripravíme podľa návodu na obale.

7.
Odkvapkaný ananás poukladáme na vychladenú plnku, 



okolo plnky si dáme nejaké zábrany s tvrdého papiera alebo alobalu, aby nám želé pri zalievaní ananásu nestekalo. Polotuhým želé zalejeme ananás a dáme vychladiť.




6 komentárov:

  1. Krásne rezy...mám podobný recept ale cesto je obyčajné piškótové, páči sa mi to tvoje s kokosom, určite stojí za vyskúšania. Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Evka, určite vyskúšaj, tá kokosová chuť a vôňa v tomto zákusku stojí naozaj za to :)

      Odstrániť
  2. Včera som ho robila, musím povedať, že to kokosové cesto je úplne TOP! Koláč zožal fakt veľký úspech, určite sa hodí hlavne na leto, kedy je teplo a čo iné by si čloek dal rád, ako studený koláč? :D Ja som to robila do tortovej formy, lebo mi to príde lepšie a hlavne nemám malý pekáč, len veľké :D Inak recept je super, škoda, že sa sem nedá dať fotka, inak by som ho sfotila :) Určite budem piecť aj iné koláče z tvojej stránky, si veľmi šikovná!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za recenziu, nie ja ale ty si šikovná. Veľmi ma teší, že zákusok chutil a ešte raz vďaka za komentár ani nevieš ako si ma ním potešila. Takéto komentáre sú pre blogera tou najcennejšou odmenou a ja si ich veľmi cenním <3 Svoju fotku môžeš pridať na moju FB stránku Recepty a inšpirácie & Raspberrybrunette https://www.facebook.com/raspberrybrunette/ alebo do mojej FB skupinky Recepty a rady do kuchyne
      https://www.facebook.com/groups/1595932413976098/ , budem veľmi vďačná.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.