štvrtok, 13. februára 2014

Muffiny z tvarohovým krémom



To, že budem piecť na Valentína muffiny som vedela určite, len som nevedela aký krém do nich spravím. Trocha som improvizovala a vznikol z toho veľmi jemný a svieži krém. Muffinky sú vhodné aj na inú príležitosť, trebars ku dňu matiek, k MDD alebo na nejaké iné zamilované-milé výročie :-) . Sú výborne, veľmi jemné a rozplývajú sa na jazyku, určite odporúčam.



Na krém budeme potrebovať:


pol vaničky mäkkého tvarohu, čiže 125g, dávam odtučnený 1,1 %

puding z 3 dcl mlieka 

100g masla

citrónová aróma

červené potravinárske farbivo 



postup:


Najprv si uvaríme hustý puding z 3 dcl mlieka, 3 lyžíc kukuričného škrobu, 5 lyžíc kryštálového cukru a 1 vanilkového cukru. Namiesto kukuričného škrobu môžeme použiť 1 zlatý klas alebo 1 vanilkový puding. 

Necháme vychladiť na izbovú teplotu. 

Do vychladeného pudingu pridáme 100g masla, ktoré musí mať rovnakú teplotu ako puding, citrónovú arómu a vyšľaháme. 

Nakoniec pridáme tvaroh, farbivo a ešte došľaháme.


cesto:


100 g masla

1 hrnček cukru ( ja dávam kryštál lebo ho šľahám v kuchynskom robote, ak šľaháte ručne môžete dať práškový )


1 vajce


1 hrnček mlieka


1 a pol hrnčeka múky,  polohrubá a hladká, miešam 50:50


1/4 hrnčeka kakaa


1 lyžička práškovej kávy espresso


1/4 lyžičky soli


1/2 lyžičky sódy bic.


1 lyžička prášku do pečiva


1 lyžička vanilkovéj esencie alebo vanilkový cukor



hrnček používam 2,5 dl


postup:


Vyšľaháme si zmäknuté maslo s cukrom a vajíčkom. 
Medzitým si do druhej misy pripravíme múku, kakao, prášok do pečiva, sódu bic., kávový prášok, soľ a všetky tieto suché prísady premiešame. 
K vyšľahanému maslu s vajíčkom pridáme vanil. esenciu a mlieko, premiešame a do toho po častiach pridávame suché prísady. Všetko dôkladne premiešame 



a naplníme pripravené papierové košíčky. 



Pečieme 20 minút pri 180°C. 

Recept je asi na 13-14 kusov.

Z upečených a vychladených muffin odkrojíme vrchnú časť a formičkou na vykrajovanie v tvare srdiečka si vykrojíme otvor. Muffiny naplníme, prikryjeme a pocukrujeme. 



Ak máte akékoľvek otázky nechajte mi komentár.

Kliknutím na obrázok si môžte pozrieť video keď som ich piekla s orechami bez plnky, pre lepšie sledovanie prepnite ozubeným kolieskom na HD kvalitu.






2 komentáre:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.