Recept je na 4 porcie.
budeme potrebovať:
1 kg bravčové kare
olej
cesnak - množstvo podľa chuti
trocha anglickej slaniny, podľa chuti asi tak 200 g
2-3 lyžice horčice
3 trojuholníčky taveného syra
koreniny: soľ, čierne korenie, rascu, provensálske korenie
400 g slovenská ryža
postup:
Mäso si okoreníme podľa chuti.
Mäso pečieme pri teplote 230°C.
Mäso pečieme pri teplote 230°C.
Do hlbšieho pekáča dáme 3 lyžice oleja, pridáme okorenené mäso a odkryté zapečieme 15 minút, aby sa nám mäso stiahlo a ostalo šťavnaté.
Po 15 minútach mäso zalejeme prevarenou vodou asi do polovice výšky mäsa, pridáme cesnak, pokrájanú slaninu, pekáč s mäsom zakryjeme a zakryté pečieme ešte 1 hodinu a 15 minút.
Po upečení mäso vyberieme a šťavu si zlejeme do hrnca. Do šťavy si dolejeme studenú vodu, podľa potreby koľko šťavy chceme pripraviť, pridáme horčicu a syr poriadne vymiešame aby sa nám syr rozpustil.
Privedieme k varu dochuťíme a ešte asi 10 minút šťavu povaríme.
slovenská ryža:
Sú rôzne spôsoby ako pripraviť slovenskú ryžu, ale ja ju pripravujem takto.
Do hrnca si dáme asi 3 lyžice oleja, vysypeme naň slovenskú ryžu, osolíme a opražíme ju do ružova, asi tak 5 minút.
Po 5 minútach slovenskú ryžu zalejeme studenou vodou, premiešame zarovnáme povrch, vody by malo byť asi tak, aby voda bola 1 a pol cm nad povrchom ryže.
Ryžu zakryjeme a dáme piecť do rúry asi 25- 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.