utorok, 4. novembra 2014

Ananásové rezy


Úžasné jemný a veľmi chutný zákusok.
Je v podstate jednoduchý a nenáročný na prípravu, určite ho skúsim aj z iným zaváraným ovocím, napríklad s mangom, broskyňami alebo aj mandarínkami.


cesto:


5 vajcia
150 g kryštálového cukru
5 lyžíc oleja
150 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva


Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.
Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.
Rozmer plechu je 37 x 27 cm.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.


ovocie:

1 väčší ananásový kompót, použiť môžte hocijaký iný kompót podľa chuti


smotanová plnka:

600 ml mlieka


2 zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy


5 lyžice kryštálového cukru

200 g Hery alebo masla


1  malé smotanové salko v tube 75 g -  Condé, kupujem v Kauflande


Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme. 


Nakoniec pridáme salko (tiež izbovej teploty) a ešte došľaháme.




Na cesto poukladamé ovocie, natrieme naň plnku a pekne zarovnáme.

Na túto plnku natrieme alebo nastriekame 2 vyšľahané šľahačky.


šľahačková plnka:

2 x 250 ml  33% smotany 

2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.