Úžasné jemný a veľmi chutný zákusok.
Je v podstate jednoduchý a nenáročný na prípravu, určite ho skúsim aj z iným zaváraným ovocím, napríklad s mangom, broskyňami alebo aj mandarínkami.cesto:
5 vajcia
150 g kryštálového cukru
5 lyžíc oleja
150 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.
Rozmer plechu je 37 x 27 cm.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.
ovocie:
1 väčší ananásový kompót, použiť môžte hocijaký iný kompót podľa chuti
smotanová plnka:
600 ml mlieka
2 zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy
5 lyžice kryštálového cukru
200 g Hery alebo masla
1 malé smotanové salko v tube 75 g - Condé, kupujem v Kauflande
Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme.
Nakoniec pridáme salko (tiež izbovej teploty) a ešte došľaháme.
Na cesto poukladamé ovocie, natrieme naň plnku a pekne zarovnáme.
Na túto plnku natrieme alebo nastriekame 2 vyšľahané šľahačky.
šľahačková plnka:
2 x 250 ml 33% smotany
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.