UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

utorok 4. novembra 2014

Ananásové rezy


Úžasné jemný a veľmi chutný zákusok.
Je v podstate jednoduchý a nenáročný na prípravu, určite ho skúsim aj z iným zaváraným ovocím, napríklad s mangom, broskyňami alebo aj mandarínkami.


cesto:


5 vajcia
150 g kryštálového cukru
5 lyžíc oleja
150 g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva


Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha.
Po jednom postupne všľaháme žĺtky a po lyžiciach olej.
Zľahka vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto vylejeme na plech.
Rozmer plechu je 37 x 27 cm.
Pečieme pri 180°C asi 30 minút.


ovocie:

1 väčší ananásový kompót, použiť môžte hocijaký iný kompót podľa chuti


smotanová plnka:

600 ml mlieka


2 zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy


5 lyžice kryštálového cukru

200 g Hery alebo masla


1  malé smotanové salko v tube 75 g -  Condé, kupujem v Kauflande


Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme. 


Nakoniec pridáme salko (tiež izbovej teploty) a ešte došľaháme.




Na cesto poukladamé ovocie, natrieme naň plnku a pekne zarovnáme.

Na túto plnku natrieme alebo nastriekame 2 vyšľahané šľahačky.


šľahačková plnka:

2 x 250 ml  33% smotany 

2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.