Milujem jednoduché recepty, pri ktorých netreba dlho postávať pri sporáku a ako sa hovorí za málo roboty veľa muziky. Toto mäsko je po upečení neskutočne chutné, jemné a rozplývajúce sa na jazyku. Večer si mäsko pripravíme do marinády, druhý deň ho len dáme do pekáča a máme vystaráno.
Do marinády si môžte pridať hocičo podľa chuti, rôzne bylinky, chili atď.
potrebujeme:
1 kg bravčovéj krkovičky alebo aj stehna
1 plechovka zavaraných paradajok alebo leča
2 polievkové lyžice horčice
4 - 5 strúčikov cesnaku, kto koľko znesie
0,5 dl oleja
provensálske korenie
soľ
čierne korenie
postup:
1.
Z týchto surovín si pripravíme marinádu a dáme do nej na plátky nakrájané mäso.
Misu zakryjeme a mäso necháme marinovať cez noc.
2.
Na druhý deň mäso preložíme do pekáča z vyšším okrajom, pridáme ešte na väčšie kúsky nakrájanú 1 cibuľu. Ak máte málo marinády mäsko môžte podliať trochou vody, ale nemusíte.
Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 200°C 1 hodinu, potom pekáč odokryjeme a odokryte ešte zapečieme 20 minút.
Dobry den, dnes som robila Vas recept k obedu...musim napisat, ze to bolo velmi dobre 👌, dakujem za recept ;-)
OdpovedaťOdstrániťJa vám ďakujem za pekný komentár a som veľmi rada že vám chutilo :)
OdstrániťVyzerá to dobre, určite skúsim.
OdpovedaťOdstrániťNech vám chutí :)
OdstrániťJa bravčové veľmi nemusím...ale toto bolo nebičko v papuľke 😊
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, veľmi ma teší, že vám chutilo :)
Odstrániť