piatok, 6. novembra 2015

Skvelé kuracie mäso




Neviete čo chutné a narýchlo pripraviť s kuracieho mäska? Určite vyskúšajte tento recept. Chuť tohto mäska a skvelej šťavy je úžasná a navyše príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Na prípravu tohto receptu je možné použiť aj bravčové mäso, stačí prispôsobiť dobu varenia, ktorá je trocha dlhšia.


potrebujeme:

0,5 kg kuracie prsia
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 lyžice pardajkového pretlaku
  • 2 lyžice horčice
  • 4-5 kusov menších sterilizovaných uhoriek
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • 1 lyžička červenej mletej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.  
2.
Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita a pridáme mäso.  Keď sa nám mäso zatiahne (cca 2 minúty), okoreníme, osolíme, stíšime plameň a pridáme trochu mletej červenej papriky, premiešame a hneď pridáme paradajkový pretlak. 
Premiešame, podlejeme vodou a dusíme do mäkka cca 15 minút. 
3.
Keď je mäso skoro hotové pridáme nastrúhané uhorky, ktoré si nastrúhame na jemnom strúhadle,
ďalej pretlačený cesnak,  zahustíme dvomi lyžicami horčice a chvíľu povaríme. Viac zahusťovať nemusíme, horčica to dostatočne zahustí. 
4.
Podávame s hranolkami a s ryžou.





8 komentárov:

  1. mňam mňam,tuším to hneď zajtra vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru tento recept je výborný...robievam z bravčového mäsa a rozdiel je asi len v tom, že namiesto pretlaku dávam kečup ale ináč to isté....stojí za vyskúšanie každému kto ho nepozná...Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za recept. Dnes vyskúšaný a musím veľmi pochváliť. Odteraz bude patriť k mojim obľúbeným. (Môžem požiadať o kontakt na váš mail?)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ďakujem za pekný komentár, kontakt na mňa je raspberrybrunette@gmail.com

      Odstrániť
  4. aku horcicu prosim pouzit?

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.