potrebujeme:
0,5 kg kuracie prsia
- 1 väčšia cibuľa
- 2 lyžice pardajkového pretlaku
- 2 lyžice horčice
- 4-5 kusov menších sterilizovaných uhoriek
- soľ
- čierne korenie
- olej
- 1 lyžička červenej mletej papriky
- 3 strúčiky cesnaku
postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
2.
Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita a pridáme mäso. Keď sa nám mäso zatiahne (cca 2 minúty), okoreníme, osolíme, stíšime plameň a pridáme trochu mletej červenej papriky, premiešame a hneď pridáme paradajkový pretlak.
Premiešame, podlejeme vodou a dusíme do mäkka cca 15 minút.
3.
Keď je mäso skoro hotové pridáme nastrúhané uhorky, ktoré si nastrúhame na jemnom strúhadle,
ďalej pretlačený cesnak, zahustíme dvomi lyžicami horčice a chvíľu povaríme. Viac zahusťovať nemusíme, horčica to dostatočne zahustí.
4.
Podávame s hranolkami a s ryžou.
dobre pre moj jazycek
OdpovedaťOdstrániťmňam mňam,tuším to hneď zajtra vyskúšam
OdpovedaťOdstrániťVeru tento recept je výborný...robievam z bravčového mäsa a rozdiel je asi len v tom, že namiesto pretlaku dávam kečup ale ináč to isté....stojí za vyskúšanie každému kto ho nepozná...Pekný deň
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za recept. Dnes vyskúšaný a musím veľmi pochváliť. Odteraz bude patriť k mojim obľúbeným. (Môžem požiadať o kontakt na váš mail?)
OdpovedaťOdstrániťJa ďakujem za pekný komentár, kontakt na mňa je raspberrybrunette@gmail.com
Odstrániťaku horcicu prosim pouzit?
OdpovedaťOdstrániťNajlepšie obyčajnú horčicu.
Odstrániťaku horcicu prosim pouzit?
OdpovedaťOdstrániť