UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 6. novembra 2015

Skvelé kuracie mäso



Neviete čo chutné a narýchlo pripraviť s kuracieho mäska? Určite vyskúšajte tento recept. Chuť tohto mäska a skvelej šťavy je úžasná a navyše príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Na prípravu tohto receptu je možné použiť aj bravčové mäso, stačí prispôsobiť dobu varenia, ktorá je trocha dlhšia.


potrebujeme:


0,5 kg kuracie prsia
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 lyžice pardajkového pretlaku
  • 2 lyžice horčice
  • 4-5 kusov menších sterilizovaných uhoriek
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • 1 lyžička červenej mletej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku


postup:



1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.  

2.
Cibuľu orestujeme na oleji do sklovita a pridáme mäso.  Keď sa nám mäso zatiahne (cca 2 minúty), okoreníme, osolíme, stíšime plameň a pridáme trochu mletej červenej papriky, premiešame a hneď pridáme paradajkový pretlak. 


Premiešame, podlejeme vodou a dusíme do mäkka cca 15 minút. 

3.
Keď je mäso skoro hotové pridáme nastrúhané uhorky, ktoré si nastrúhame na jemnom strúhadle,

ďalej pretlačený cesnak,  zahustíme dvomi lyžicami horčice a chvíľu povaríme. Viac zahusťovať nemusíme, horčica to dostatočne zahustí. 

4.
Podávame s hranolkami a s ryžou.





8 komentárov:

  1. mňam mňam,tuším to hneď zajtra vyskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veru tento recept je výborný...robievam z bravčového mäsa a rozdiel je asi len v tom, že namiesto pretlaku dávam kečup ale ináč to isté....stojí za vyskúšanie každému kto ho nepozná...Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za recept. Dnes vyskúšaný a musím veľmi pochváliť. Odteraz bude patriť k mojim obľúbeným. (Môžem požiadať o kontakt na váš mail?)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ďakujem za pekný komentár, kontakt na mňa je raspberrybrunette@gmail.com

      Odstrániť
  4. aku horcicu prosim pouzit?

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.