UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 2. decembra 2016

Plnené orechové srdiečka



Výborné a veľmi jemné orechové koláčiky, plnené trvácnou orechovou plnkou. 
Kto má rád orechy, ktoré sú samozrejme aj veľmi zdravé, tak si určite príde na svoje. Vďaka čokoládovej poleve koláčiky neoschnú, takže tým si vo vnútri udržia svoju skvelú jemnú chuť, vláčnosť a mäkkosť na dlhšiu dobu.





cesto:


100 g práškového cukru

225 g polohrubej múky, preosiatej

130 g Hery maslovej, izbovej teploty

80 g mletých vlašských orechov

1 žĺtok

trocha vanilkovéj esencie alebo vanilkový cukor



postup:


1.
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať minimálne 1 hodinu.

2.
Z cesta vyvaľkáme tenší plát z ktorého vykrajujeme srdiečka. Vykrojené ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Cesto je veľmi krehké a mierne drobivejšie kedže je z polohrubej múky, ale vďaka tomu počas pečenia koláčiky krásne držia tvar a po upečení sú krehkejšie a pekne zmäknú.

3.
Pečieme do ružova pri teplote 170°C asi 15 minút.

4.
Po upečení a vychladnutí plníme orechovou plnkou.



orechová plnka:



10 polievkových lyžíc vody alebo mlieka

40 g práškového cukru

1 rovná polievková lyžica kakaa

110 g mletých vlašských orechov

pol deci rumu, ak nechcete použiť rum tak ho nahraďte inou tekutinou



Cukor a kakao zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď nám vrie pridáme orechy, zamiešame a odstavíme. Ihneď pridáme rum a premiešame.

5.
Vychladnutou plnkou plníme srdiečka a hneď po naplnení máčame v čokoládovej poleve. Ozdobíme akokoľvek podľa vlastnej fantázie.





4 komentáre:

  1. Srdiečka vyzerajú krásne a lákavo, asi sa nechám inšpirovať a poteším rodinku novým receptom, len škoda, že ich ja neochutnám (mám celiakiu).
    Prajem pekný advent,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Aďka, škoda že ich neochutnáš ale rodinke nech chutí ;)

      Odstrániť
  2. Dobrý večer, chystám sa piecť tieto srdiečka ,ale zaujíma ma poleva....iba čokoláda a cera ,alebo niečo iné? ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.