Výborné a veľmi jemné orechové koláčiky, plnené trvácnou orechovou plnkou.
Kto má rád orechy, ktoré sú samozrejme aj veľmi zdravé, tak si určite príde na svoje. Vďaka čokoládovej poleve koláčiky neoschnú, takže tým si vo vnútri udržia svoju skvelú jemnú chuť, vláčnosť a mäkkosť na dlhšiu dobu.
cesto:
100 g práškového cukru
225 g polohrubej múky, preosiatej
130 g Hery maslovej, izbovej teploty
80 g mletých vlašských orechov
1 žĺtok
trocha vanilkovéj esencie alebo vanilkový cukor
postup:
1.
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať minimálne 1 hodinu.
Z cesta vyvaľkáme tenší plát z ktorého vykrajujeme srdiečka. Vykrojené ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Cesto je veľmi krehké a mierne drobivejšie kedže je z polohrubej múky, ale vďaka tomu počas pečenia koláčiky krásne držia tvar a po upečení sú krehkejšie a pekne zmäknú.
3.
Pečieme do ružova pri teplote 170°C asi 15 minút.
4.
Po upečení a vychladnutí plníme orechovou plnkou.
orechová plnka:
10 polievkových lyžíc vody alebo mlieka
40 g práškového cukru
1 rovná polievková lyžica kakaa
110 g mletých vlašských orechov
pol deci rumu, ak nechcete použiť rum tak ho nahraďte inou tekutinou
Cukor a kakao zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď nám vrie pridáme orechy, zamiešame a odstavíme. Ihneď pridáme rum a premiešame.
Vychladnutou plnkou plníme srdiečka a hneď po naplnení máčame v čokoládovej poleve. Ozdobíme akokoľvek podľa vlastnej fantázie.
Srdiečka vyzerajú krásne a lákavo, asi sa nechám inšpirovať a poteším rodinku novým receptom, len škoda, že ich ja neochutnám (mám celiakiu).
OdpovedaťOdstrániťPrajem pekný advent,
A.
Ďakujem Aďka, škoda že ich neochutnáš ale rodinke nech chutí ;)
OdstrániťDobrý večer, chystám sa piecť tieto srdiečka ,ale zaujíma ma poleva....iba čokoláda a cera ,alebo niečo iné? ďakujem
OdpovedaťOdstrániťAhoj, ano len čokoláda a kúsok cery.
OdpovedaťOdstrániť