UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 4. novembra 2016

Rýchle orechové slimáčiky z lístkového cesta



Rýchle, krehučké a jemné koláčiky aj pre zaneprázdnené gazdinky, kedže celková príprava netrvá ani 15 minút.
Túto orechovú plnku používam veľmi často, pretože nie je tak mastná vďaka tomu, že podiel orechov je nahradený piškótami, ktoré dajú plnke aj veľmi jemnú chuť, navyše sa nerozteká, krásne drží tvar a pritom si zachová jemnosť aj šťavnatosť. Výborné sú aj na druhý deň ale obávam sa, že do vtedy nevydržia :)



potrebujeme:



1 lístkové cesto 275 g, použila som kupované chladené

120 g najemno rozmixovaných alebo mletých vlašských orechov

30 g najemno rozmixovaných piškót

cca 100 ml mlieka

2-3 lyžice kryštálového cukru



postup:


1.
Mlieko s cukrom si prevaríme a po častiach ním zalejeme pripravené orechy, premiešame a pridáme piškóty. 



Premiešame, nemalo by to byť veľmi husté, pretože po chvíli to mierne nabobtná a ešte zhustne.


2.
Plnku rozotrieme na cesto, nedávame až po okraj.


3.
Cesto stočíme do rolády, vyznačíme si šírku kúskov asi tak 3 cm a niťou ich prerežeme (môžte aj nožom ale ten trocha deformuje tvar).


4.
Slimáčiky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.



Pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút a po upečení môžme pocukrovať.



4 komentáre:

  1. Dobrý den, budu zkoušet. Jen asi hloupý dotaz. Než to strčím do trouby, mám to potřít vajíčkem? Děkuji

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Stará dobrá klasika...Já jen tím vejcem potírám,ale to je detail:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takéto sa presne vydarili aj mne, sú božské rovnako ako veľmi veľa receptov, ktorými som sa inšpirovala a pecievam ich pomerne často ☺

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.