sobota, 17. decembra 2016

Marokánky



Jednoduchý recept na úžasne jemné marokánky, lepšie som naozaj nejedla. Pri pečení sa neroztečú a krásne držia tvar. Výborne sú aj hneď, ale najlepšie sú keď postoja 2-3 dni.



potrebujeme:


250 ml mlieka

150 g práškového cukru

160 g Hera maslova

60 g hladkej múky

100 g sušeného ovocia (hrozienka, brusnice)

200 g kandizované ovocie (použila som citrónovú kôru a banány)

200 g rôznych orechov, (lieskovce, vlašské, mandle alebo arašidy), polovicu som nasekala na veľmi jemno a druhú polovicu na väčšie kúsky



postup:



1.
Z mlieka cukru, masla a múky za stáleho miešania, na miernom plameni uvaríme kašu. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a pridáme orechy a nachystané ovocie, dôkladne premiešame.

2.
Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou lyžice tvoríme malé placky, nie príliš hrubé, môžme použiť aj vykrajovačku, aby sme mali marokánky pekne rovnaké.



3.
Pečieme pomaly pri teplote 160°C asi 25 minút.

4.
Po upečení sú mäkké, takže ich necháme úplne vychladnúť aby stuhli a potom spodnú časť máčame v čokoládovej poleve. Recept je na 42 kusov o priemere 5,5 centimetra.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.