Jednoduchý recept na úžasne jemné marokánky, lepšie som naozaj nejedla. Pri pečení sa neroztečú a krásne držia tvar. Výborne sú aj hneď, ale najlepšie sú keď postoja 2-3 dni.
potrebujeme:
250 ml mlieka
150 g práškového cukru
160 g Hera maslova
60 g hladkej múky
100 g sušeného ovocia (hrozienka, brusnice)
200 g kandizované ovocie (použila som citrónovú kôru a sušené banány)
200 g rôznych orechov, (lieskovce, vlašské, mandle alebo arašidy), polovicu som nasekala na veľmi jemno a druhú polovicu na väčšie kúsky
postup:
1.
Z mlieka cukru, masla a múky za stáleho miešania, na miernom plameni uvaríme kašu. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a pridáme orechy a nachystané ovocie, dôkladne premiešame.
2.
Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou lyžice tvoríme malé placky, nie príliš hrubé, môžme použiť aj vykrajovačku, aby sme mali marokánky pekne rovnaké.
3.
Pečieme pomaly pri teplote 160°C asi 25 minút.
4.
Po upečení sú mäkké, takže ich necháme úplne vychladnúť aby stuhli a potom spodnú časť máčame v čokoládovej poleve. Recept je na 42 kusov o priemere 5,5 centimetra.
Vloni jsem vynechala,ale letos je určitě udělám,jsou moc dobré
OdpovedaťOdstrániťAno, sú fantastické.
OdpovedaťOdstrániťDobry den, mna zaujal ten banan, aky ste dali suseny? Lebo kondenzovane ovocie moc nemame radi neviem cim to nahradit, dakujem
OdpovedaťOdstrániťDobrý deň, áno sušený banán.
OdstrániťĎakujem pekne
Odstrániť