cesto:
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
0,7 dl vlažnej vody
0,6 dl oleja
220 g polohrubej múky
30 g kakaa
1/2 prášku do pečiva
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 36 x 26 cm.
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.
smotanová plnka:
1 veľký broskyňový kompót
600 ml mlieka
2 zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy
5 lyžice kryštálového cukru
200 g Hery alebo masla
1 lyžička vanilkovéj esencie (nemusí byť)
2 balíčky kakaové keksy indian
1 malé smotanové salko v tube 75 g - Condé, kupujem v Kauflande
Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme.
Nakoniec pridáme salko (tiež izbovej teploty) a ešte došľaháme.
Na upečené a vychladnuté cesto poukladáme nakrájané marhule a potrieme plnkou.
Na rovnomerne natretú plnku poukladáme keksy indian a natrieme vyšľahané šľahačky.
šľahačková plnka:
2 x 250 ml 33% smotany
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.