Tento recept je veľmi jednoduchý a pripravíte ho len v jednom pekáči. Pečená krkovička je veľmi jemná a šťavnatá, ako príloha sa k tomu hodí tento karlovarský knedlík, ale môžte pripraviť aj klasický parený knedlík.
1 až 1,3 kg bravčovej krkovičky
4 väčšie mrkvy
3 väčšie cibule
4 lyžice oleja
soľ
koreniny - čierné korenie, rasca, provensálske byliny (alebo akékoľvek podľa chuti)
Mäso okoreníme a dáme na pekáč do ktorého sme dali olej.
Takto odkrytý pekáč s mäsom dáme zapiecť do vyhriatej rúry pri teplote 240 °C na 15 minút, aby sa nám mäso pekne stiahlo.
Nakrájame si cibuľu a mrkvu na väčšie kusy.
Zapečené mäso po 15 minútach vyberieme, pridáme nakrájanú zeleninu a zalejeme to prevarenou horúcou vodou (pozor, musí byť naozaj horúca !).
Pekáč s mäsom zakryjeme a takto zakryté pečieme pri teplote 220°C ešte 1 hodinu.
Po hodine pekáč odkryjeme a takto odkryté dáme ešte pripiecť na 5 - 10 minút.
Po upečení mäso vyberieme a nakrájame.
Ak chcete mať v šťave zopár celých mrkvy, tak vyberieme zopár kúskov a ostatnú šťavu rozmixujeme ponorným mixerom.
Šťavu dochutíme, pridáme späť odobraté kúsky mrkvy a môžme podávať
Karlovarský knedlík
Recept na karlovarský knedlík nájdete - kliknite TU.
Vďaka tomuto famoznemu receptu som "zožal slávu úspechu "
OdpovedaťOdstrániťTOP blog
Dakujem Jozef
Ďakujem Jozef, tak to ma veľmi teší ;)
Odstrániť