UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 21. novembra 2014

Pečená krkovička na mrkve, karlovarský knedlík




Tento recept je veľmi jednoduchý a pripravíte ho len v jednom pekáči. Pečená krkovička je veľmi jemná a šťavnatá, ako príloha sa k tomu hodí tento karlovarský knedlík, ale môžte pripraviť aj klasický parený knedlík.


1 až 1,3 kg bravčovej krkovičky

4 väčšie mrkvy

3  väčšie cibule

4 lyžice oleja

soľ

koreniny - čierné korenie, rasca, provensálske byliny (alebo akékoľvek podľa chuti)


Mäso okoreníme a dáme na pekáč do ktorého sme dali olej. 


Takto odkrytý pekáč s mäsom dáme zapiecť do vyhriatej rúry pri teplote 240 °C na 15 minút, aby sa nám mäso pekne stiahlo. 

Nakrájame si cibuľu a mrkvu na väčšie kusy.


Zapečené mäso po 15 minútach vyberieme, pridáme nakrájanú zeleninu a zalejeme to prevarenou horúcou vodou (pozor, musí byť naozaj horúca !). 


Množstvo vody má byť asi tak do polovice mäsa (môže byť aj viac).


Pekáč s mäsom zakryjeme a takto zakryté pečieme pri teplote 220°C  ešte 1 hodinu.
Po hodine pekáč odkryjeme a takto odkryté dáme ešte pripiecť na 5 - 10 minút.


Po upečení mäso vyberieme a nakrájame.

Ak chcete mať  v šťave zopár celých mrkvy, tak vyberieme zopár kúskov a ostatnú šťavu rozmixujeme ponorným mixerom.

Šťavu dochutíme, pridáme späť odobraté kúsky mrkvy a môžme podávať

Karlovarský knedlík
Recept na karlovarský knedlík nájdete - kliknite TU.




2 komentáre:

  1. Vďaka tomuto famoznemu receptu som "zožal slávu úspechu "

    TOP blog

    Dakujem Jozef

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.