Existujú stovky receptov na perník a tento je môj toprecept, ktorý je pre mňa dokonalý. Je šťavnatý, mäkúlinky a ak sa zvýši na druhý deň je rovnako šťavnatý, mäkký a lahodný.
potrebujeme:
3 vajcia
200 g kryštálového cukru
2 dl mlieka
1 dl oleja
380 g polohrubej múky
3 lyžice kakaa
3 väčšie jablká
1 kypriací prášok do perníka - 20 g
1/2 bal. prášku do pečiva - 8 g
postup:
1.
V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao, prášok do perníka a kypriaci prášok.
2.
Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej a došľaháme.
Pridáme po častiach preosiaté suché prísady a premiešame.
4.
Nakoniec pridáme nastrúhané jablka, premiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
Veľkosť plechu je 37 x 27 cm, môžte použiť aj menší, mne vyhovuje takto väčší.
5.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 25-30 minút.
6.
Hneď po upečení ešte za horúca, natrieme obľúbeným džemom a nastrúhame naň čokoládu. Výborný je aj s citrónovou alebo čokoládovou polevou.
Poprosím,ten prášok má byť kypriaci alebo proste prášok do perníka.Lebo ste napísali :V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao, prášok do perníka a kypriaci prášok.Aj keď kypriaci prášok není medzi prísadami.Predom ďakujem za odpoveď.
OdpovedaťOdstrániťano, je to kypriací prášok do perníka a pol balíčka klasického prášku do pečiva
OdpovedaťOdstrániťVyskusane, musim povedat, ze je velmi dobry :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, som rada že vám zákusok chutil, ja ho mám veľmi rada :)
OdstrániťMilujeme perniky..a tento je veľmi veľmi chutný a šťavnatý 😋
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne za výborný tip. ....už je upečený ��
OdpovedaťOdstrániťĎakujem krásne za výborný tip. ....už je upečený ��
OdpovedaťOdstrániťJednoduchý a pritom naozaj vynikajúci. Vďaka za skvely recept :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem za recept vyskušam
OdpovedaťOdstrániť