piatok, 7. novembra 2014

Jednoduchý jablkový perník



Existujú stovky receptov na perník a tento je môj toprecept, ktorý je pre mňa dokonalý. Je šťavnatý, mäkúlinky a ak sa zvýši na druhý deň je rovnako šťavnatý, mäkký a lahodný.




potrebujeme:




3 vajcia

200 g kryštálového cukru

2 dl mlieka

1 dl oleja

380 g polohrubej múky

3 lyžice kakaa

3 väčšie jablká

1 kypriací prášok do perníka - 20 g

1/2 bal. prášku do pečiva - 8 g



postup:




1.
V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao, prášok do perníka a kypriaci prášok.

2.
Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

3.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej a došľaháme. 
Pridáme po častiach preosiaté suché prísady a premiešame.

4.
Nakoniec pridáme nastrúhané jablka, premiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
Veľkosť plechu je 37 x 27 cm, môžte použiť aj menší, mne vyhovuje takto väčší.

5.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 25-30 minút. 

6.
Hneď po upečení ešte za horúca, natrieme obľúbeným džemom a nastrúhame naň čokoládu. Výborný je aj s citrónovou alebo čokoládovou polevou.






8 komentárov:

  1. Poprosím,ten prášok má byť kypriaci alebo proste prášok do perníka.Lebo ste napísali :V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao, prášok do perníka a kypriaci prášok.Aj keď kypriaci prášok není medzi prísadami.Predom ďakujem za odpoveď.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano, je to kypriací prášok do perníka a pol balíčka klasického prášku do pečiva

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyskusane, musim povedat, ze je velmi dobry :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som rada že vám zákusok chutil, ja ho mám veľmi rada :)

      Odstrániť
  4. Milujeme perniky..a tento je veľmi veľmi chutný a šťavnatý 😋

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem krásne za výborný tip. ....už je upečený ��

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem krásne za výborný tip. ....už je upečený ��

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jednoduchý a pritom naozaj vynikajúci. Vďaka za skvely recept :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.