piatok, 7. novembra 2014

Jednoduchý jablkový perník



Existujú stovky receptov na perník a tento je môj toprecept, ktorý je pre mňa dokonalý. Je šťavnatý, mäkúlinky a ak sa zvýši na druhý deň je rovnako šťavnatý, mäkký a lahodný.



3 vajcia
200 g kryštálového cukru
2 dl mlieka
1 dl oleja
380 g polohrubej múky
3 lyžice kakaa
3 väčšie jablká
1 kypriací prášok do perníka - 20 g
1/2 bal. prášku do pečiva - 8 g

V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao, prášok do perníka a kypriaci prášok.

Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubšie.

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej a došľaháme. 
Pridáme po častiach preosiaté suché prísady a premiešame.
Nakoniec pridáme nastrúhané jablka, premiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech.
Veľkosť plechu je 37 x 27 cm, čiže kľudne môžte použiť aj menší, mne vyhovuje takto väčší.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 25-30 minút. 
Hneď po upečení ešte za horúca, natrieme obľúbeným džemom a nastrúhame naň čokoládu. Výborný je aj s citrónovou alebo čokoládovou polevou.





7 komentárov:

  1. Poprosím,ten prášok má byť kypriaci alebo proste prášok do perníka.Lebo ste napísali :V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao, prášok do perníka a kypriaci prášok.Aj keď kypriaci prášok není medzi prísadami.Predom ďakujem za odpoveď.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano, je to kypriací prášok do perníka a pol balíčka klasického prášku do pečiva

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyskusane, musim povedat, ze je velmi dobry :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som rada že vám zákusok chutil, ja ho mám veľmi rada :)

      Odstrániť
  4. Milujeme perniky..a tento je veľmi veľmi chutný a šťavnatý 😋

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem krásne za výborný tip. ....už je upečený ��

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem krásne za výborný tip. ....už je upečený ��

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.