Úžasne jemná torta, ktorá nikdy neoschne, vždy ostane mäkká a vláčna, vďaka jemnému krému a skvelému sacher korpusu.
cesto:
7 bielka
210 g kryštálového cukru
4 žĺtky
80 g oleja ( 110 ml )
70 g hladkej múky
40 g hrubej múky
50 g kakaa
1. Bielka s cukrom vyšľaháme na veľmi tuhý sneh.
2. Žĺtky vymiešame s olejom.
3. Do vyšľahaných bielkov, pridáme vymiešané žĺtky a jemne ale dôkladne premiešame.
4. Do toho po častiach pridáme preosiatú múku, ktorú sme si zmiešali s kakaom.
5. Pečieme pri teplote 180-190°C asi 30-35 minút.
Prášok do pečiva do tohto cesta neide.
6. Po upečení a vychladnutí korpus prerežeme na 2 x.
Veľkosť formy priemer 26 cm.
plnka:
600 ml mlieka
2 zlaté klasy alebo 2 vanilkové pudingy
5 lyžice kryštálového cukru
250 g Hery alebo masla
1 lyžička vanilkovéj esencie (nemusí byť)
1 malé smotanové salko v tube 75 g - Condé, kupujem v Kauflande - (nedávala so celé, len asi tak 3/4 tuby)
4 lyžice strúhaného kokosu
1. Do mlieka dáme cukor a puding, poriadne premiešame a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme, puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2. Keď nám puding vychladne primiešame do neho maslo, ktoré musí mať tak isto izbovú teplotu, aby sa nám plnka nezrazila a poriadne vyšľaháme.
3. Nakoniec pridáme salko (tiež izbovej teploty) a ešte došľaháme.
4. Plnku si rozdelíme na polovicu, jednu dáme bokom budeme s ňou zdobiť tortu a do druhej si pridáme 4 lyžice kokosu a poriadne premiešame.
5. Kokosovou polovicou plnky naplníme tortu.
6. Druhou polovicou plnky potrieme povrch torty, posypeme kokosom a dozdobíme.
7. Povrch torty ešte posypeme čokoládovými hoblinkami
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.