UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 2. januára 2015

Biele šuhajdy



Lahodná a veľmi jemná biela verzia tradičných Vianočných čokoládových šuhájd.


potrebujeme:  



200 g kvalitnéj bielej čokolády

80 g Cery


Čokoládovú polevu si pripravíme rozpustením čokolády a Cery nad parou, na veľmi slabom plameni.



orechová náplň:




1,25 dl mlieka

100 g mletých orechov

50 g kryštálového cukru

trocha rumu alebo rumovej esencie



Mlieko s cukrom dáme variť, keď vrie zasypeme orechy, pridáme rum alebo esenciu, poriadne premiešame, odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.


                            




Do papierových košíčkov nalejeme trocha čokolády (asi 1 lyžicu), oblejeme s ňou trocha boky košička a necháme mierne stuhnúť.


Na mierne stuhnutú čokoládu dáme orechovú plnku (asi 1 čajovú lyžičku), zarovnáme a povrch zalejeme čokoládou.

Hotové šuhajdy ozdobíme a necháme vychladiť. Orechová plnka vo vnútri ostáva aj po vychladení mäkšia, pretože tam nie je žiadny tuk.



Tento recept je na  cca 27 kúskov.



3 komentáre:

  1. Chcela by som sa opýtať, na akú veľkosť košíčkov sú tieto šuhajdy a počet kusov 27? Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú to klasické menšie košíčky, do ktorých sa väčšinou dávajú guličky obaľované v kokose.

      Odstrániť
    2. dobry mozem sa opytat aku bielu cokoladu mam pouzit lebo tie biele kolieska cokolada sa mi vzdy take hrudky spravia a je taka hrudkata dakujem

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.