piatok, 2. januára 2015

Biele šuhajdy



potrebujeme:  




200 g kvalitnéj bielej čokolády

80 g Cery


Čokoládovú polevu si pripravíme rozpustením čokolády a Cery nad parou alebo za stáleho miešania na veľmi jemnom plameni.



orechová náplň:




1,25 dl mlieka

100 g mletých orechov

50 g kryštálového cukru

trocha rumu alebo rumovej esencie



Mlieko s cukrom dáme variť, keď vrie zasypeme orechy, pridáme rum alebo esenciu, poriadne premiešame, odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.


                            




Do papierových košíčkov nalejeme trocha čokolády (asi 1 lyžicu), oblejeme s ňou trocha boky košička a necháme mierne stuhnúť.


Na mierne stuhnutú čokoládu dáme orechovú plnku (asi 1 čajovú lyžičku), zarovnáme a povrch zalejeme čokoládou.

Hotové šuhajdy ozdobíme a necháme vychladiť. Orechová plnka vo vnútri ostáva aj po vychladení mäkšia, pretože tam nie je žiadny tuk.



Tento recept je na  cca 27 kúskov.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.