Lahodná a veľmi jemná biela verzia tradičných Vianočných čokoládových šuhájd.
potrebujeme:
200 g kvalitnéj bielej čokolády
80 g Cery
Čokoládovú polevu si pripravíme rozpustením čokolády a Cery nad parou, na veľmi slabom plameni.
orechová náplň:
1,25 dl mlieka
100 g mletých orechov
50 g kryštálového cukru
trocha rumu alebo rumovej esencie
Mlieko s cukrom dáme variť, keď vrie zasypeme orechy, pridáme rum alebo esenciu, poriadne premiešame, odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Do papierových košíčkov nalejeme trocha čokolády (asi 1 lyžicu), oblejeme s ňou trocha boky košička a necháme mierne stuhnúť.
Na mierne stuhnutú čokoládu dáme orechovú plnku (asi 1 čajovú lyžičku), zarovnáme a povrch zalejeme čokoládou.
Hotové šuhajdy ozdobíme a necháme vychladiť. Orechová plnka vo vnútri ostáva aj po vychladení mäkšia, pretože tam nie je žiadny tuk.
Tento recept je na cca 27 kúskov.
Chcela by som sa opýtať, na akú veľkosť košíčkov sú tieto šuhajdy a počet kusov 27? Ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťSú to klasické menšie košíčky, do ktorých sa väčšinou dávajú guličky obaľované v kokose.
Odstrániťdobry mozem sa opytat aku bielu cokoladu mam pouzit lebo tie biele kolieska cokolada sa mi vzdy take hrudky spravia a je taka hrudkata dakujem
Odstrániť