cesto:
1/2 kg polohrubej múky
200 g práškový cukor
1 Heru alebo maslo (250g)
2 vajcia
1 prášok do pečiva
vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor
Z uvedených surovín spracujeme cesto.
Cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu si dáme na vymastený a múkou posypaný plech a druhú polovicu cesta dáme do mrazničky aspoň na pol hodinu, aby sa nám dobré strúhalo na tvarohovo-makovú plnku.
Rukou rovnomerne roztlačíme 1. polovicu cesta na celý plech až po okraje, ktoré mierne zvýšime. Na cesto natrieme silnejšiu vrstvu domáceho (malinového) džemu a na to ukladáme striedavo tvarohovú a makovú plnku.
tvarohová plnka:
400 g hrudkového tvarohu
250 g mäkkého tvarohu (vo vaničke)
3 lyžice práškového cukru - poriadne premiešať
maková plnka:
1 a 1/4 dcl mlieka ( 125 ml )
100 g práškového cukru
8 g masla ( asi tak 1 kopcovitá čajová lyžička)
1 vanilkový cukor alebo trocha vanilkovéj esencie = všetky tieto ingrediencie dáme spolu variť a keď nám to začne vrieť prisypeme do toho
180 g mletého maku - premiešame a odstavíme. Necháme mierne vychladnúť.
Na navrstvenú plnku nastrúhame stuhnutú druhú polovicu cesta, ktorú sme mali v mrazničke.
Rozmer plechu 37 x 27 cm.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút.
Po upečení a vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.
Rozmer plechu 37 x 27 cm.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35 minút.
Po upečení a vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.