Veľmi jemný a chutný zákusok s nadýchanou tvarohovo-smotanovou plnkou. Jednoduchý a nenáročný na prípravu, bez obsahu masla.
5 vajcia
250 g kryštálového cukru
1 dcl vlažnej vody
0,7 dcl oleja ( trocha viac ako pol deci )
270 g polohrubej múky
30 g kakaa
1 prášok do pečiva
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 36 x 26 cm.
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.
250 g mäkký polotučný tvaroh
250 g mascarpone - 82%
3 lyžice práškového cukru
V mise si vymiešame (vyšľaháme) mascarpone s práškovým cukrom a po
častiach do toho vmiešame tvaroh.
Takto pripravenú plnku natrieme na upečený a vychladený korpus.
Na tvarohovú plnku natrieme alebo nastriekame cukrárskym vreckom a špičkou na zdobenie šľahačkovú plnku. Pôsobí to krajšie a aj zákusok je vyšší, na vrch šľahačkovéj plnky nastrúhame 1 tyčinku margot (100 g).
2 x 250 ml 33% smotany
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
cesto:
5 vajcia
250 g kryštálového cukru
1 dcl vlažnej vody
0,7 dcl oleja ( trocha viac ako pol deci )
270 g polohrubej múky
30 g kakaa
1 prášok do pečiva
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 36 x 26 cm.
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.
tvarohová plnka:
250 g mäkký polotučný tvaroh
250 g mascarpone - 82%
3 lyžice práškového cukru
V mise si vymiešame (vyšľaháme) mascarpone s práškovým cukrom a po
častiach do toho vmiešame tvaroh.
Takto pripravenú plnku natrieme na upečený a vychladený korpus.
Na tvarohovú plnku natrieme alebo nastriekame cukrárskym vreckom a špičkou na zdobenie šľahačkovú plnku. Pôsobí to krajšie a aj zákusok je vyšší, na vrch šľahačkovéj plnky nastrúhame 1 tyčinku margot (100 g).
šľahačková plnka:
2 x 250 ml 33% smotany
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky
Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.
Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.