štvrtok, 8. januára 2015

Tvarohový zákusok s margotkou



Veľmi jemný a úžasný zákusok, ktorý je nenáročný na prípravu a je bez obsahu masla a margarínu.



cesto:




5 vajcia
250 g kryštálového cukru
1 dcl vlažnej vody
0,7 dcl oleja ( trocha viac ako pol deci )
270 g polohrubej múky
30 g kakaa
1  prášok do pečiva



Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 36 x 26 cm. 
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.






tvarohová plnka:


250 g mäkký polotučný tvaroh

250 g mascarpone - 82%
3 lyžice práškového cukru


V mise si vymiešame (vyšľaháme) mascarpone s práškovým cukrom a po 

častiach do toho vmiešame tvaroh.

Takto pripravenú plnku natrieme na upečený a vychladený korpus.


Na tvarohovú plnku natrieme alebo nastriekame cukrárskym vreckom a špičkou na zdobenie šľahačkovú plnku. Pôsobí to krajšie a aj koláčik je vyšší, ale keď sa vám nechce stačí natrieť a na vrch šľahačkovéj plnky postrúhame 1 tyčinku Margot (100 gramovú).





šľahačková plnka:



2 x 250 ml  33% smotany 
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.