UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

štvrtok 8. januára 2015

Tvarohový zákusok s margotkou



Veľmi jemný a chutný zákusok s nadýchanou tvarohovo-smotanovou plnkou. Jednoduchý a nenáročný na prípravu, bez obsahu masla. 



cesto:



5 vajcia

250 g kryštálového cukru

1 dcl vlažnej vody

0,7 dcl oleja ( trocha viac ako pol deci )

270 g polohrubej múky

30 g kakaa

1  prášok do pečiva



Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 36 x 26 cm. 
---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.






tvarohová plnka:




250 g mäkký polotučný tvaroh

250 g mascarpone - 82%

3 lyžice práškového cukru


V mise si vymiešame (vyšľaháme) mascarpone s práškovým cukrom a po 

častiach do toho vmiešame tvaroh.

Takto pripravenú plnku natrieme na upečený a vychladený korpus.


Na tvarohovú plnku natrieme alebo nastriekame cukrárskym vreckom a špičkou na zdobenie šľahačkovú plnku. Pôsobí to krajšie a aj zákusok je vyšší, na vrch šľahačkovéj plnky nastrúhame 1 tyčinku margot (100 g).







šľahačková plnka:





2 x 250 ml  33% smotany 

2 kopcovité lyžice práškového cukru

2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.