piatok, 6. marca 2015

Pečené bravčové rebierko, dusená červená kapusta, karlovarský knedlík


Bravčové rebierko nepripravujem veľmi často, ale keď mám na neho chuť tak poriadne šťavnaté a na vrchu krásne chrumkavé.

potrebujeme:

800 g bravčové rebierko

olej 

cesnak - množstvo podľa chuti

koreniny - soľ, čierne korenie, rasca, červená paprika, provensálske korenie alebo akékoľvek korenie podľa chuti




postup:

1.
Pripravíme si marinádu, množstvo podľa veľkosti mäsa, na tom veľmi nezáleží. Do oleja pridáme prelisovaný cesnak a koreniny, poriadne premiešame a vložíme do nej umyté rebierka. Necháme marinovať zopár hodín, najlepšie cez noc, ale myslím že aspoň tých 5 hodín stačí.

2.

Po pár hodinách marinovania, mäso vyberieme z marinády a preložíme ho do pekáča v ktorom ho budeme piecť. Pridáme k nemu trocha olejovej marinády v ktorom sa marinovalo a dáme ho odkryté pripiecť do vyhriatej rúry (220°C) na 15 minút, aby sa nám mäso stiahlo.

3.

Po 15 minútach mäso zalejeme vriacou vodou, do polovice výšky mäsa.



Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 220 °C ďalších 45 minút.

4.

Po 45 minútach mäso odkryjeme a odkryté ho ešte pečieme 15 minút, čiže celková doba pečenia je 75 minút.

5.

Ako prílohu som pripravila dusenú červenú kapustu a karlovarský knedlík, ale výborný je aj so zemiakovým pyré alebo aj s čerstvým chlebom a uhorkou.




Dusená červená kapusta 



1.

Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyberieme koštiaľ, pokrájame na prúžky a dáme do misy.

2.

V suchom rozohriatom hrnci z 3- 4 lyžíc kryštálového cukru za stáleho miešania pripravíme svetlý karamel , ktorý podlejeme vodou. Primiešame olej a po rozpustení karamelu pridáme na drobno pokrájanú 1 väčšiu cibuľu, ktorú orestujeme. 
Primiešame kapustu, pridáme soľ, čierne korenie, rascu a podlejeme vodou.

3.
Za občasného miešania dusíme do mäkka, pred koncom kapustu dochutíme a pridáme citrónovú šťavu. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyslá a kapusta má zostať jemne chrumkavá, nesmie byť rozvarená.

Recept na Karlovarský knedlík nájdete u mňa na blogu, 

alebo kliknite -  TU



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.