Bravčové rebierko nepripravujem veľmi často, ale keď mám na neho chuť tak poriadne šťavnaté a na vrchu krásne chrumkavé.
potrebujeme:
800 g bravčové rebierko
olej
cesnak - množstvo podľa chuti
koreniny - soľ, čierne korenie, rasca, červená paprika, provensálske korenie alebo akékoľvek korenie podľa chuti
postup:
1.
Pripravíme si marinádu, množstvo podľa veľkosti mäsa, na tom veľmi nezáleží. Do oleja pridáme prelisovaný cesnak a koreniny, poriadne premiešame a vložíme do nej umyté rebierka. Necháme marinovať zopár hodín, najlepšie cez noc, ale myslím že aspoň tých 5 hodín stačí.
2.
Po pár hodinách marinovania, mäso vyberieme z marinády a preložíme ho do pekáča v ktorom ho budeme piecť. Pridáme k nemu trocha olejovej marinády v ktorom sa marinovalo a dáme ho odkryté pripiecť do vyhriatej rúry (220°C) na 15 minút, aby sa nám mäso stiahlo.
3.
Po 15 minútach mäso zalejeme vriacou vodou, do polovice výšky mäsa.
Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 220 °C ďalších 45 minút.
4.
Po 45 minútach mäso odkryjeme a odkryté ho ešte pečieme 15 minút, čiže celková doba pečenia je 75 minút.
5.
Ako prílohu som pripravila dusenú červenú kapustu a karlovarský knedlík, ale výborný je aj so zemiakovým pyré alebo aj s čerstvým chlebom a uhorkou.
1.
Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyberieme koštiaľ, pokrájame na prúžky a dáme do misy.
2.
V suchom rozohriatom hrnci z 3- 4 lyžíc kryštálového cukru za stáleho miešania pripravíme svetlý karamel , ktorý podlejeme vodou. Primiešame olej a po rozpustení karamelu pridáme na drobno pokrájanú 1 väčšiu cibuľu, ktorú orestujeme.
Primiešame kapustu, pridáme soľ, čierne korenie, rascu a podlejeme vodou.
3.
Za občasného miešania dusíme do mäkka, pred koncom kapustu dochutíme a pridáme citrónovú šťavu. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyslá a kapusta má zostať jemne chrumkavá, nesmie byť rozvarená.
Recept na Karlovarský knedlík nájdete u mňa na blogu,
alebo kliknite - TU
800 g bravčové rebierko
olej
cesnak - množstvo podľa chuti
koreniny - soľ, čierne korenie, rasca, červená paprika, provensálske korenie alebo akékoľvek korenie podľa chuti
postup:
1.
Pripravíme si marinádu, množstvo podľa veľkosti mäsa, na tom veľmi nezáleží. Do oleja pridáme prelisovaný cesnak a koreniny, poriadne premiešame a vložíme do nej umyté rebierka. Necháme marinovať zopár hodín, najlepšie cez noc, ale myslím že aspoň tých 5 hodín stačí.
2.
Po pár hodinách marinovania, mäso vyberieme z marinády a preložíme ho do pekáča v ktorom ho budeme piecť. Pridáme k nemu trocha olejovej marinády v ktorom sa marinovalo a dáme ho odkryté pripiecť do vyhriatej rúry (220°C) na 15 minút, aby sa nám mäso stiahlo.
3.
Po 15 minútach mäso zalejeme vriacou vodou, do polovice výšky mäsa.
Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 220 °C ďalších 45 minút.
4.
Po 45 minútach mäso odkryjeme a odkryté ho ešte pečieme 15 minút, čiže celková doba pečenia je 75 minút.
5.
Ako prílohu som pripravila dusenú červenú kapustu a karlovarský knedlík, ale výborný je aj so zemiakovým pyré alebo aj s čerstvým chlebom a uhorkou.
Dusená červená kapusta
1.
Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyberieme koštiaľ, pokrájame na prúžky a dáme do misy.
2.
V suchom rozohriatom hrnci z 3- 4 lyžíc kryštálového cukru za stáleho miešania pripravíme svetlý karamel , ktorý podlejeme vodou. Primiešame olej a po rozpustení karamelu pridáme na drobno pokrájanú 1 väčšiu cibuľu, ktorú orestujeme.
Primiešame kapustu, pridáme soľ, čierne korenie, rascu a podlejeme vodou.
3.
Za občasného miešania dusíme do mäkka, pred koncom kapustu dochutíme a pridáme citrónovú šťavu. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyslá a kapusta má zostať jemne chrumkavá, nesmie byť rozvarená.
Recept na Karlovarský knedlík nájdete u mňa na blogu,
alebo kliknite - TU
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.