UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 14. marca 2015

Perník od babičky





Recept na tento výborný, vláčny a mäkulinky perník je veľmi starý, zdedený po babičke. Nie je to po mojej babičke, ale na tom až  tak nezáleží, pretože je úžasný a rýchly. Trocha som ho vylepšila čokoládovou polevou s kyslou smotanou, ktorú máme veľmi radi a celkom sa hodí k tomuto perníku. 





Potrebujeme:




1 a 1/2 hrnčeka hladkej muky

1 a 1/2 hrnčeka hrubej muky


2 hrnčeky práškový cukor


2 hrnčeky mlieka


1 a 1/4  hrnčeka oleja


2 vajcia 


2 PL kakaa


1 prášok do perníka kypriaci


džem na pomastenie po upečení


veľkosť hrnčeka je 250 ml  (2,5 dl) 





Postup:



1.
V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao a prášok do perníka.


2.

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej a došľaháme. 
Pridáme po častiach preosiaté suché prísady a premiešame.


3.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech (cesto je riedšie).
Veľkosť plechu je 36 x 26 cm. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 - 30 minút. 


4.
Po upečení ešte za tepla, natrieme obľúbeným džemom a natrieme čokoládovou polevou.


čokoládová poleva:



100 g čokoláda na varenie
200 ml kyslej smotany 16%



Čokoládu si roztopíme nad parou, odstavíme a pridáme kyslú smotanu. Poriadne premiešame a natrieme na koláč.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.