Recept na tento výborný, vláčny a mäkulinky perník je veľmi starý, zdedený po babičke. Nie je to po mojej babičke, ale na tom až tak nezáleží, pretože je úžasný a rýchly. Trocha som ho vylepšila čokoládovou polevou s kyslou smotanou, ktorú máme veľmi radi a celkom sa hodí k tomuto perníku.
Potrebujeme:
1 a 1/2 hrnčeka hladkej muky
1 a 1/2 hrnčeka hrubej muky
2 hrnčeky práškový cukor
2 hrnčeky mlieka
1 a 1/4 hrnčeka oleja
2 vajcia
2 PL kakaa
1 prášok do perníka kypriaci
džem na pomastenie po upečení
veľkosť hrnčeka je 250 ml (2,5 dl)
Postup:
1.
V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao a prášok do perníka.
2.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej a došľaháme.
Pridáme po častiach preosiaté suché prísady a premiešame.
3.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech (cesto je riedšie).
Veľkosť plechu je 36 x 26 cm. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 - 30 minút.
4.
Po upečení ešte za tepla, natrieme obľúbeným džemom a natrieme čokoládovou polevou.
čokoládová poleva:
100 g čokoláda na varenie
200 ml kyslej smotany 16%
Čokoládu si roztopíme nad parou, odstavíme a pridáme kyslú smotanu. Poriadne premiešame a natrieme na koláč.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.