sobota, 14. marca 2015

Perník od babičky





Recept na tento výborný, vláčny a mäkulinky perník je veľmi starý, zdedený po babičke. Nie je to po mojej babičke, ale na tom až  tak nezáleží, pretože je úžasný a rýchly. Trocha som ho vylepšila čokoládovou polevou s kyslou smotanou, ktorú máme veľmi radi a celkom sa hodí k tomuto perníku. 





Potrebujeme:




1 a 1/2 hrnčeka hladkej muky

1 a 1/2 hrnčeka hrubej muky


2 hrnčeky práškový cukor


2 hrnčeky mlieka


1 a 1/4  hrnčeka oleja


2 vajcia 


2 PL kakaa


1 prášok do perníka kypriaci


džem na pomastenie po upečení


veľkosť hrnčeka je 250 ml  (2,5 dl) 





Postup:



1.
V mise si zmiešame všetky suché prísady, čiže múku, kakao a prášok do perníka.


2.

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej a došľaháme. 
Pridáme po častiach preosiaté suché prísady a premiešame.


3.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech (cesto je riedšie).
Veľkosť plechu je 36 x 26 cm. Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 - 30 minút. 


4.
Po upečení ešte za tepla, natrieme obľúbeným džemom a natrieme čokoládovou polevou.


čokoládová poleva:



100 g čokoláda na varenie
200 ml kyslej smotany 16%



Čokoládu si roztopíme nad parou, odstavíme a pridáme kyslú smotanu. Poriadne premiešame a natrieme na koláč.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.