UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

streda 4. marca 2015

Krehký mrežovník s jablkami a tvarohom


Koláče z hneteného cesta zbožňujem. Tento šťavnatý a krehký mrežovník je nenáročný na prípravu a chutí naozaj skvele. Kombináciu chutí jablk a tvarohu mám veľmi rada pretože, tvaroh zjemní kyslejšiu chuť jablk a celková chuť tohto zákuska je potom veľmi vyvážená a jemná.



cesto:



500 g polohrubej múky


200 g práškový cukor


250 g hera alebo maslo

2 vajcia


1 prášok do pečiva


vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor




postup:



1.
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.


2.
Cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu si dáme na vymastený a múkou posypaný plech.


3.
Rukou alebo malým silikónovým valčekom si rovnomerne roztlačíme 1. polovicu cesta na celý plech až po okraje. 
4.
Na cesto ukladáme striedavo tvarohovú a jablkový plnku.


5.
Z druhej polovice si našúľame pásiky hrubé asi 1 centimeter a ukladáme na zarovnanú plnku.

6.
Rozmer plechu 37 x 27 cm.
Pečieme pri teplote 180°C asi 35-40 minút.
Po upečení a vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.


tvarohová plnka:



250 g hrudkového tvarohu

250 g mäkkého tvarohu (vo vaničke)

1 kyslá smotana 16% ( 200 ml)

3 lyžice práškového cukru - poriadne premiešať





jablková plnka:



6 stredne veľkých jabĺk

3 lyžice kryštálového cukru


trocha škorice



trocha citrónovej šťavy


Jablka ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Dáme do hrnca, primiešame cukor, škoricu, citrónovú šťavu a za stalého premiešavania trocha podusíme, pokiaľ sa nám nerospustí cukor a nevyparí trocha šťavy.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.