UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 27. marca 2015

Kuracie rezne v zemiakovom cestíčku



Výborné, jemné a šťavnaté kuracie rezne v nadýchanom zemiakovom cestíčku. Recept je veľmi jednoduchý, rezne sú veľmi sýte, takže niekomu k ním bude stačiť iba nejaký zeleninový šalát.




potrebujeme:




500 g kuracie prsia

soľ 

čierne korenie



postup:




1.
Kuracie prsia si porežeme na rezne, asi na takú hrúbku aby sme ich nemuseli klepať. Na tom až tak nezáleží, môžte si ich aj naklepať, ale potom nebudú až také šťavnaté.


na zemiakové cestíčko potrebujeme:



3 stredne veľké zemiaky, asi tak 250 g (surové)

1 vajce

250 ml polotučného mlieka

200 g hladkej múky

1 lyžička prášku do pečiva

soľ

provensálske korenie alebo iné podľa vašej chuti

2.
Do misy si nastrúhame na jemnom strúhadle zemiaky, pridáme vajce, soľ, korenie, poriadne premiešame. Pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a vymiešame hladké cestíčko.

3.
Kuracie rezne najprv obalíme v troche hladkej múky, namočíme ich do zemiakového cestíčka a vypražíme ich v oleji z oboch strán. 
Ešte jedna rada, predtým ako položíte obalený rezeň do oleja, tak pod rezeň dajte lyžicou trocha cestíčka, položte rezeň a na vrch dajte znova trocha cestíčka, rezne takto budú mať hrubší obal.



3 komentáre:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.