štvrtok, 11. decembra 2014

Čokoládová mandarínka rezy




cesto:

5 vajcia

250 g kryštálového cukru
1 dl vlažnej vody
1 dl oleja
270 g polohrubej múky
30 g kakaa
1  prášok do pečiva

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vlažnou vodou a olejom. Po vyšľahaní pridáme do vyšľahaných bielkov. Do toho si primiešame preosiate kakao a múku s práškom do pečiva. Dôkladne a jemne premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Rozmer plechu 36 x 26 cm. 

---------
Ak cesto šľaháte kuchynským robotom, tak celé vajíčka vyšľaháme na najvyššom stupni s cukrom, pridáme vlažnú vodu a olej. Po vyšľahaní pridáme preosiate kakao a múku s práškom do pečiva.




plnka:


0,6 l mlieka
5 lyžíc kryštálového cukru
2 čokoládové pudingy
1 Hera - 250 g
3 lyžice kakaa
1 menší mandarínkový kompót

Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding.

Puding necháme vychladnúť na izbovú teplotu a poriadne vyšľaháme s herou, ktorá musí mať tiež izbovú teplotu, aby sa plnka nezrazila.


Pridáme kakao, odkvapkáne mandarínky a poriadne došľaháme.



Upečené a vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu a naplníme 2/3 krému.


Povrch koláča potrieme zvyšnou 1/3 krému a na to natrieme 2 vyšľahané šľahačky. 





šľahačková plnka:


2 x 250 ml  33% smotany 

2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky

Smotany šľahám každú zvlášť, potom ich spojím a natriem na koláč.

Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme.


3 komentáre:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.